ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft τελικά αφήνει τους χρήστες του OneDrive να κρατήσουν τα δωρεάν 15GB


Η Microsoft εξέπληξε τους χρήστες του OneDrive με την ανακοίνωση για τη μείωση του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου από τα 15GB στα 5GB.
Και ενώ η εταιρία κατήργησε τον απεριόριστο χώρο, αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν η μείωση του δωρεάν χώρου στο OneDrive. Πάνω από70,000 ψήφοι στη σελίδα υποστήριξης του OneDriv ανάγκασε την εταιρία να απαντήσει.

"Γίναμε αποδέκτες της απογοήτευσης και της αγανάκτησης που προκαλέσαμε από τους χρήστες των Windows και του OneDrive", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. "Καταλαβαίνουμε ότι η ανακοίνωσή μας ακούστηκε σαν μια τιμωρία για όσους χρησιμοποιούσαν το OneDrive. Γιαυτό θα θέλαμε να πούμε ότι λυπόμαστε και θα θέλαμε να απολογηθούμε στην κοινότητα."

Η Microsoft τελικά δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της για την κατάργηση του απεριόριστου χώρου, αλλά θα επιτρέψει στους χρήστες να κρατήσουν τα 15GB δωρεάν χώρου και τα 15GB τα οποία δόθηκαν σε όσους χρησιμοποιούν το camera roll (συνολικά δηλαδή 30GB δωρεάν χώρου). Αυτό δεν θα είναι μια αυτόματη διαδικασία, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να τα διατηρήσουν σε αυτή τη σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν το γνωρίζουν θα χάσουν τον δωρεάν χώρο στο OneDrive.

Οι συνδρομητές του Office 365 που θα χάσουν τον απεριόριστο χώρο θα έχουν από 1 TB από τον νέο χρόνο και όσον επιπλέον χώρο έχουν θα μπορέσουν να τον διατηρήσουν για ακόμα 12 μήνες. Όσοι συνδρομητές του Office 365 δεν συμφωνούν με τις αλλαγές θα μπορέσουν αν ακυρώσουν τη συνδρομή τους και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Microsoft θα προσφέρει και ένα έτος συνδρομής στο Office 365 Personal σε όσους χρήστες του OneDrive χρησιμοποιούσαν πάνω από 5GB δωρεάν χώρου. Το Office 365 Personal προσφέρεται με 1TB χώρου στο OneDrive αλλά όσοι τελικά δεχθούν αυτήν την προσφορά μπορούν να ζητήσουν να διατηρήσουν και τα επιπλέον 30GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive.

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη Microsoft να έχει τόσο άσχημη επικοινωνία με τους χρήστες για τις αλλαγές στην πολιτική της αλλά φαίνεται ότι τελικά δέχτηκε την κριτική που της έγινε από τους πελάτες της. Χρειάστηκε ένας μήνας για να απαντήσει αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι χρήστες του OneDrive δέχτηκαν με ικανοποίηση την απάντησή της .

"Λυπόμαστε ειλικρινά για όλη την απογοήτευση που προκάλεσε η απόφασή μας και ο τρόπος με την οποία την επικοινωνήσαμε", δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια