ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Samsung ετοιμάζει το έξυπνο ηχείο “Vega”

Είτε ανήκετε σε εκείνους που τους αρέσουν τα έξυπνα ηχεία, είτε όχι, οι συγκεκριμένες συσκευές μπαίνουν στη ζωή μας, με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να στρέφονται προς τα εκεί. Amazon,Apple, Google, έχουν προηγηθεί και αναμένεται να μπει στο κλαμπ και η Samsung. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal, η Samsung αναπτύσσει ένα έξυπνο ηχείο, το οποίο θα έχει μέσα την ψηφιακή βοηθό Bixby, όπως έχουν κάνει οι παραπάνω εταιρείες με Cortana, Siri και Google Assistant σε Amazon Echo, HomePod και Google Home.
 Το project της Samsung έχει την ονομασία “Vega”, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα ονομαστεί έτσι όταν βγει στα ράφια των καταστημάτων. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το smart speaker βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και έναν χρόνο, αλλά έχει καθυστερήσει λόγω του ότι η τελική έκδοση της Bixby, δεν είναι έτοιμη. Μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο είχαμε γράψει ότι δυσκολεύεται να μάθει Αγγλικά. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα η Samsung να μην έχει αποφασίσει ακόμη τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα features, του Vega. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι συμβατό με άλλες έξυπνες συσκευές της Samsung.
 Να σημειωθεί ότι η Samsung έχει στην κατοχή της πλέον την Harman, επομένως η δημιουργία ενός νέου ηχείου δεν θα την δυσκολέψει, ενώ η Qualcomm έχει έτοιμο το ειδικό chip, αν δεν της κάνει κάποιος δικός της Exynos. Τα έξυπνα ηχεία δίνουν πληροφορίες για καιρό, αθλήματα, μετοχές, μπορούν να συνδεθούν με apps μουσικής για να ελέγχεις από κει τη μουσική. Μπορούν επίσης να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το μερίδιο της Samsung σε μια αγορά που ήδη έχει αρκετά δυνατά ονόματα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια