ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διασυνοριακός Βαλκανικός Διάδρομος Ελλάδα-Βουλγαρία με 5G

Της Τέτης Ηγουμενίδη
Συμφωνία για τη δημιουργία του Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G, μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, με στόχο την προώθηση της συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας υπέγραψε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παρουσία της Επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ.
Η συμφωνία υπεγράφη και από τους υπουργό Μεταφορών, Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Ιβαήλο Μοσκόφσκικαι την υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς, στο πλαίσιο της της Ψηφιακής Συνέλευσης (Digital Assembly 2018), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας θα οδηγήσει σε ασφαλέστερες και περισσότερο βιώσιμες μεταφορές, στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων, στην περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία, στη διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά, κ.ά.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Νίκος Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Με τη σημερινή συμφωνία ανοίγουμε μια μεγάλη ευκαιρία για τους λαούς μας, παίρνουμε μέρος και συνδιαμορφώνουμε τις αλλαγές που θα επιφέρουν οι υποδομές πόλεων του μέλλοντος και θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία μας. Με το να είμαστε ψηφιακά ισχυροί, θα συνεισφέρουμε σε μια ανταγωνιστική και κοινωνικά δίκαιη και ασφαλή κοινωνία. Με καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, ισότιμη πρόσβαση όλων στα δίκτυα νέας γενιάς και δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια