ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Apple θα αποχωριστεί και τα chips της Intel

Παρά τις έως τώρα εκτιμήσεις η Apple φέρεται διατεθειμένη να διακόψει τους δεσμούς της και με την Intel και η τελευταία να μην είναι προμηθευτής των modem chips που χρησιμοποιούνται στα iPhone. Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα CTech, επικαλούμενη πολλαπλές πηγές, η Intel βρισκόταν σε διαδικασία ανάπτυξης ενός chip συνδυασμένων λειτουργιών (δηλαδή modem, Wi-Fi και Bluetooth), γνωστό εσωτερικά σαν «Sunny Peak», του οποίου ωστόσο η ανάπτυξη τερματίστηκε και οι εμπλεκόμενοι αποδεσμεύτηκαν ώστε να αφοσιωθούν σε άλλα projects. 
Στελέχη της Intel, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δήλωναν ότι η Apple λογιζόταν σαν ο κύριος αποδέκτης του νέου αυτού chip, κατά τα έτη 2019 και 2020. Παρόλα αυτά η Intel θα παραμείνει ο κύριος προμηθευτής της Apple σε modem chip για τα μοντέλα που θα παραχθούν εντός του 2018, τουλάχιστον. Αναλυτές θεωρούν ότι τα πρώτα 5G chips για smartphones θα είναι διαθέσιμα από το 2019, αλλά η αργή δημιουργία αντίστοιχων δικτύων θα οδηγήσει σε ουσιαστικό λανσάρισμα νέων συμβατών συσκευών από το 2020.
 Αναλυτές θέλουν την Apple να λανσάρει τότε τα πρώτα της 5G iPhone τα οποία θα υποστηρίζουν επίσης και το νέο Wi-Fi πρότυπο (γνωστό με την ονομασία WiGig ή 802.11ad) Η είδηση δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», μόλις τον Ιούνιο που μας πέρασε το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple αναζητούσε εναλλακτικές στα προϊόντα της Intel και είχε στραφεί στην MediaTek. Μένει να αποδειχθεί αν όντως η Apple στραφεί εξολοκλήρου στην MediaTek, αν η Intel διατηρήσει τη θέση της ή ακόμη και αν αλλάξει κάτι και στη σχέση Apple-Qualcomm

Δεν υπάρχουν σχόλια