ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπηρεσία διανομής ειδήσεων φέρεται να ετοιμάζει η Apple

Την άνοιξη του 2019 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η νέα υπηρεσία διανομής ειδήσεων και συνδρομών σε περιοδικά που φέρεται να ετοιμάζει η Apple. H νέα υπηρεσία της Apple εκτιμάται ότι θα έχει παρόμοια λογική με εκείνη που ακολουθεί το Apple Music, δηλαδή οι συνδρομητές θα καλούνται να πληρώνουν ένα μηνιαίο αντίτιμο προκειμένου να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε έναν πλούτο περιεχομένου.
Σύμφωνα με το Bloomberg και το 9to5mac, η Apple επενδύει στο περιεχόμενο, τόσο στο πεδίο της ειδησεογραφίας όσο και στο πεδίο του τηλεοπτικού και μουσικού περιεχομένου. Η νέα υπηρεσία της Apple βασίζεται στην υπηρεσία Texture, την οποία είχε εξαγοράσει ο αμερικανικός κολοσσός τον περασμένο Μάρτιο και είχε καταφέρει να φτάσει σε αριθμό τους 200.000 συνδρομητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Texture πλήρωνε τους εκδότες ανάλογα με το χρόνο με τον οποίο ξόδευαν οι αναγνώστες σε κάθε κείμενο. Δεν είναι σαφές εάν η Apple θα ακολουθήσει παρόμοια λογική στην υπηρεσία της, αλλά είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι με τους οποίους οι εκδότες και οι πάροχοι περιεχομένου αντλούν κέρδη από τα κείμενα που δημοσιεύουν στην εν λόγω υπηρεσία. Ένα άλλο στοιχείο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα πληρώνουν μόνο μία φορά για ένα κείμενο που θέλουν να διαβάσουν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια