ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εγκαθιστά ανιχνευτές ψεύδους τεχνητής νοημοσύνης

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε αναφέρει το νέο πειραματικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θα λειτουργεί ως ανιχνευτής ψεύδους στα σημεία εισόδου της επικράτειάς της. Μαζί με την Ουγγαρία και τη Λετονία και η Ελλάδα θα ήταν μία από τις χώρες όπου θα δοκιμαζόταν πρώτα αυτή η νέα τεχνολογία.
Η στιγμή έφτασε και ανακοινώθηκε πως το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιλοτικά για έξι μήνες. Οι ταξιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα θα απαντούν στις ερωτήσεις ενός εικονικού υπαλλήλου ασφαλείας με σκοπό να διαπιστωθούν ανακρίβειες στις απαντήσεις, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να καταλάβει αν ο ταξιδιώτης ψεύδεται.
Το πρόγραμμα είναι αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί κατά μήκος των ελληνικών συνόρων με την Αλβανία, τη FYROM, τη Βουλγαρία, και την Τουρκία. Το σύστημα θα εφαρμοστεί και σε πεζούς, λεωφορεία και αυτοκίνητα από το ΚΕ.ΜΕ.Α, του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε δεύτερη φάση θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Ισπανία, και η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια