ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι CEOs των Apple, Google, Amazon και Facebook θα καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου

Τον προηγούμενο μήνα η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κάλεσε όλους τους CEOs των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών να καταθέσουν ενώπιον της, στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιεί περί ανταγωνισμού στον τεχνολογικό τομέα. Τώρα που έφτασε ο Ιούλιος, όλοι οι CEOs απάντησαν θετικά. Ο Tim Cook της Apple, ο Jeff Bezos της Amazon, ο Mark Zuckerberg του Facebook και ο Sundar Pichai της Google, θα βρεθούν μπροστά από την εξεταστική επιτροπή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις της.
Σύμφωνα με το Politico, ο Tim Cook ήταν ο τελευταίος που δέχθηκε να παραστεί. Αν αρνιόταν, μάλλον θα συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους αφού η Google, το Facebook και η Amazon δέχτηκαν να στείλουν τους CEOs τους μόνο αν όλοι οι υπόλοιποι θα παρευρίσκονται εκεί.
Οι καταθέσεις των CEOs θα δώσουν τη δυνατότητα στους νομοθέτες να κάνουν τις ερωτήσεις που θέλουν πριν να παραδώσουν τα ευρήματα της ετήσιας έρευνάς τους για τον ανταγωνισμό και πριν να προτείνουν τυχόν αλλαγές στους νόμους περί μονοπωλίου. Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που και οι τέσσερις πανίσχυροι CEOs θα καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου (εξ αποστάσεως βέβαια λόγω πανδημίας), με την ακρόαση να αναμένεται να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια