ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Trump: Θέλει να βοηθήσει τη Cisco να εξαγοράσει Nokia ή Ericsson για να χτυπήσει την Huawei

Η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει ιδέες να επιτεθεί στην Huawei, να την βγάλει εκτός παιχνιδιού, φθάνοντας μέχρι και το σημείο να αναθεωρήσει το modus operandi της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών.  Η Wall Street Journal αναφέρει ότι αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Trump, συμβουλεύονται ειδικούς σε μια προσπάθεια να βρουν πως η χώρα θα μπορέσει να νικήσει τον Κινεζικό ανταγωνισμό, ακόμη και αν κάτι τέτοιο σημαίνει σημαντικές φοροελαφρύνσεις σε εταιρείες που δεν τις χρειάζονται.
Μια από τις κυρίαρχες ιδέες είναι η κινητοποίηση της Cisco να εξαγοράσει την Ercsson ή τη Nokia, δυο από τις μόνες σημαντικές ανταγωνιστικές εταιρείες της Huawei στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Μεταξύ αυτών που ρίχνουν στο τραπέζι τέτοιες ιδέες είναι και ο Γενικός Εισαγγελέας William bar ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του στη πιθανότητα μιας κεντρικής ιδιοκτησίας των Ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών εταιρειών, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν πραγματικό ανταγωνιστή απέναντι στη Huawei.
Άλλοι, έχουν προτείνει ένα consortium που θα υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και θα επενδύσει χρηματικά ποσά στις δυο τελευταίες εταιρείες. Ακόμη μια ιδέα είναι η μείωση των φόρων σε Ericsson και Nokia ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ανοιχτής τεχνολογίας δικτύων, ώστε περισσότερες startup να συνεισφέρουν στην 5G καινοτομία.
Οι υπερασπιστές του free speech και του market independence, ξεχνούν εύκολα αυτές τις αρχές στο όνομα του πατριωτισμού και της προστασίας της ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια