ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Gadgets για...άντρες και το καλοκαίρι

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και καιρός για gadgets απο την παραλία μέχρι τις εξορμήσεις μας. Το θετικό στην υπόθεση αυτή είναι ότι με τα gadgets τελευταίας γενιάς, ένας πολυάσχολος άνδρας έχει περισσότερες δυνατότητες για να οργανώσει καλύτερα τις ασχολίες και τις υποχρεώσεις του αλλά και να βρει λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο που είναι πλέον το ζητούμενο.
Οσον αφορά τις κατηγορίες των gadgets που δίνουν τέτοιου είδους δυνατότητες είναι αρκετές, οι κυριότερες, όμως, δεν είναι άλλες από τις κλασικές: φορητοί υπολογιστές, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, GPS, ακουστικά Bluetooth, e-book readers κ.ά. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και προϊόντα που λειτουργούν κάτω ακόμη και από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, κάτι εξαιρετικά πρακτικό για όσους αρέσκονται στον αθλητισμό ή σε extreme sports προκειμένου να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας.
DELL ADAMO XPS: Το... εργονομικό
Ο σχεδιασμός και η εργονομία είναι δύο στοιχεία που επιδιώκει να καλύψει το Dell Adamo XPS, ένας εξαιρετικά λεπτός φορητός υπολογιστής με πάχος 9,9 χιλιοστά (!) και μία εντυπωσιακή σχεδίαση που έχει ως αποτέλεσμα όταν ανοίγει το πληκτρολόγιο να σηκώνεται, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά η πληκτρολόγηση. Η οθόνη είναι στις 13,3 ίντσες και η μνήμη φθάνει μέχρι τα 4 GB ανάλογα με το μοντέλο.
SONY ERICSSON X10: «Εξυπνο» κινητό
Το Sony Ericsson Xperia X10, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα Android της Google για κινητά τηλέφωνα είναι μια συσκευή που καλύπτει τις επικοινωνιακές ανάγκες του χρήστη και επιπλέον προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή. Διαθέτει μία μεγάλη οθόνη αφής (4 ίντσες), κάμερα στα 8,1 megapixel και όλα τα χαρακτηριστικά που συναντάμε σε κορυφαία κινητά τηλέφωνα.
Τιμή: από 500 ευρώ
www.sonyericsson.gr
LENOVO THINKPAD X100E: Με όπλο την τιμή
Πολλοί προτιμούν έναν φορητό υπολογιστή μικρό και ελαφρύ, γιατί οι μετακινήσεις είναι ουκ ολίγες. Επίσης, θέλουν να είναι και σε καλή τιμή. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί το X100e της Lenovo, με βάρος κάτω από 1,5 κιλό και οθόνη 11,6 ιντσών. Το μηχάνημα βασίζεται σε επεξεργαστές AMD Turion Neo και AMD Athlon Neo, ενώ το πληκτρολόγιο διαθέτει ειδική προστασία για «επικίνδυνα» υγρά όπως π.χ οι καφέδες.
Τιμή: από 350 ευρώ www.lenovo.com/gr/
SONY VAIO S: Με... ειδικό βάρος
Ομορφος σχεδιασμός και επαγγελματική εμφάνιση είναι δύο χαρακτηριστικά της σειράς S της Sony, που έρχονται με οθόνη 13,3 ιντσών και ζυγίζουν περίπου 2 κιλά. Ο επεξεργαστής είναι ο Intel Core i3, η μνήμη φθάνει στα 4 GΒ και ο σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 320 GB.
Τιμή: από 999 ευρώ
www.sonystyle.eu
OLYMPUS Μ TOUGH 3000: Φακός με αντοχές
Το μοντέλο της Olympus ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και την αντοχή της στις αντίξοες συνθήκες. Είναι αδιάβροχη μέχρι τα 3 μέτρα βάθος, αντέχει σε πτώσεις μέχρι 1,5 μ. ύψος όπως και μέχρι 10 βαθμούς υπό το μηδέν. Επιπλέον, προσφέρει ανάλυση 12,1 megapixel, εσωτερική μνήμη 1 GB, δυνατότητα λήψης HD video (720p), ενώ διαθέτει ευρυγώνιο φακό 28 χιλ. με οπτικό zoom 3.6x.
Τιμή: 199 ευρώ
www.olympus.com.gr
MLS DESTINATOR LIVETRAFFIC: «Βλέπει» τον δρόμο
Η νέα GPS συσκευή ενημερώνεται -μέσω κινητού- για την κίνηση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. Επιπλέον, η πλατφόρμα MLS Live προσφέρει μία σειρά από υπηρεσίες, όπως είναι τα φθηνότερα βενζινάδικα, τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία. Στο αρχικό κόστος της συσκευής περιλαμβάνονται 6 μήνες δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας, ενώ στη συνέχεια είναι 6,99 ευρώ το μήνα.
Τιμή: 299 ευρώ
www.mls.gr
SONY W250: Το walk- man που πλένεται
Σε αθλητικούς και δραστήριους ανθρώπους απευθύνεται το νέο MP3 player της Sony, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι αντέχει στη βροχή ή τον ιδρώτα, ενώ ο χρήστης μπορεί είτε να το ξεπλύνει κάτω από τη βρύση ή ακόμη και να συνεχίσει να ακούει μουσική μέσα στο ντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια