ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με πληκτρολόγιο το Motorola Milestone 2

Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά οι επικεφαλής της Motorola που δεν αναλώνονται σε politically correct διαλέξεις, λένε πως το Milestone 2 (Droid 2 στην Αμερική) θέλουν να πουλήσει. Κάτι που από ότι καταλαβαίνω, δεν καίγονται να συμβεί και για το Flipout. Πολύ απλά. Αν είναι να χτυπήσεις τα charts των πωλήσεων, κάντ’ το με ένα κινητό που θα φέρει λεφτά στο ταμείο. Οι εταιρίες έχουν μάθει να βγάζουν χρήματα απ’ τα smartphones ή αν θέλεις να παίρνουν πολλά και να δίνουν λίγα, αλλά το αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση που εξετάζουμε. Το Milestone 2 είναι σαν προσφορά στο Lidl – πιο φθηνά δεν γίνεται (αν δεν έχεις υπομονή, το φέρνεις απ’ έξω στα 500 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά, αλλά ξεχνάς την Ελληνική γλώσσα). Επίσης εχω μόλις πραγματοποιήσει τη δεύτερη φόρτιση και αυτό που έχω να δηλώσω είναι πως η Αμερικάνικη συσκευή έχει καλή αυτονομία. Βγάζει άνετα δυο ημέρες χρήσης. Αβασάνιστα όπως λένε και στις αγγελίες.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Το πρώτο Milestone υστερούσε σχεδιαστικά και καλώς η κακώς είχε αυτή την Αμερικανιά που δεν πολυελκύει τον κόσμο εδώ στην Ευρώπη. Το νέο είναι βελτιωμένο, έχει εξαφανιστεί το «σκαλοπάτι» κάτω απ’ την οθόνη, το μέταλλο κυριαρχεί στην πρόσοψη και επιβάλλεται του συνόλου. Αν το γυρίσεις ανάποδα θα ξενερώσεις με την αισθητική, αν έχεις δει όμως το προηγούμενο ο εγκέφαλος θα σου κλείσει συγκαταβατικά το μάτι. Είναι αντρικό, classy και σαφώς καλύτερο απ’ το παλιό, που αν ήταν άνθρωπος θα μάσαγε φύλλα καπνού και θα φορούσε σπιρούνια στις μπότες. Οι χρυσές λεπτομερείες έχουν πάει στον αγύριστο, τα αμέτρητα πλαστικά έχουν συμπτυχθεί σε ένα ενιαίο σύνολο και η εργονομία Stevie Wonder μας αποχαιρετά οριστικά, αφού το QWERTY πληκτρολόγιο ξεφορτώθηκε το αφελές D-pad και έχει ακροβολιστεί σtο κάτω μέρος. Για ένα κινητό που ουδέποτε θα αρνηθεί να σου προσφέρει σοβαρές e-mail υπηρεσίες, που η υφή των πλήκτρων σε σχέση με το αρχέτυπο είναι δυο κλάσεις πάνω (αν και υστερεί σε σχέση με το HTC Desire Z) και οι αποστάσεις των πλήκτρων είναι ιδανικές, πιστεύω πως η στιγμή αυτή είναι ξεχωριστή για το βιογραφικό της Motorola. Στην εποχή της οθόνης αφής, εκτιμώ την πολυτέλεια του να ορίζεις εσύ τον τρόπο εισαγωγής δεδομένων και με το πληκτρολόγιο προτεταμένο έχεις μια μάλλον αντρική αίσθηση (ζητώ συγνώμη από τις δεσποινίδες…) που προσωπικά με εμπνέει για το κάτι παραπάνω. Αν θέλεις πάντως, κάνουμε και το γνωστό πείραμα με την εισαγωγή κειμένου με ένα iPhone 4 και να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος…
TEXNIKA
Το Milestone 2 έχει έρθει απ’ τη Γαλλία, και παρότι διαθέτει λειτουργικό Android 2.2 που υποστηρίζει εμφύτως την Ελληνική, η μαμά εταιρία δεν την ενσωμάτωσε στο software – ο λόγος προφανής. Κατά τα άλλα το hardware είναι ίδιο με αυτό που κάποια στιγμή θα έρθει και στη χώρα μας – το πότε ακριβώς παραμένει άγνωστο. Τη χρονιά που το 1GHz αποτελεί τη βάση και οι φήμες μιλούν για κυκλοφορία κινητών με dual core chipsets, το Milestone 2 δεν ανακαλύπτει τον τροχό, πετάει όμως από πάνω του τη ρετσινιά του αλήστου μνήμης hardware με mentalite χελώνας. Τα τεχνικά δεν είναι αυτό που λέμε καινοτόμα, απ΄ την άλλη όμως δύσκολα θα εκθέσουν τον χρήστη, πόσο μάλλον τώρα που έχει διπλασιαστεί και το ποσό μνήμης RAM: από τα 256MB σκαρφάλωσε στα 512. Επειδή όμως στη ζωή κάτι παίρνεις-κάτι χάνεις, αυτό που δεν πρόκειται να εισπράξεις είναι κορυφαίες επιδόσεις (το Galaxy S και το Desire HD κρατάνε τα ηνία), οι οποίες κινούνται στο μέσο όρο των superphones της κατηγορίας – μετρημένα. Απ’ την άλλη τα 8GB εσωτερικής μνήμης, σε συνδυασμό με το νεότερο Android λειτουργικό (στην έκδοση 2,2) και την υποδοχή για κάρτες μνήμης, δίνουν ένα σύνολο 40GB αποθηκευτικού χώρου που καλύπτει κάθε απαίτηση. Μοναδική ένσταση η υπερθέρμανση της συσκευής στην περιοχή δίπλα από την κάμερα, μετά από εντατική χρήση (δεν ξέρω αν η ενασχόληση με τα Angry Birds πιάνεται ως τέτοια). Πιθανόν να είναι φυσιολογικό θα προτιμούσα όμως να μην συμβαίνει.
ΚΑΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ
Αυτή που έχει μείνει ίδια και απαράλλαχτη σε σχέση με το παρελθόν, έκτος απ’ την κάμερα (κακό) είναι η ποιότητα της κατασκευής (καλό). Η συναρμογή είναι κορυφαία, η στιβαρότητα για case study και η αίσθηση πως ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί να αντέξει για πάντα. Δεν λέω, θα χαλαρώσει μετά από αρκετή χρήση, αλλά όπως και στο πρώτο Milestone δεν θα παρουσιάσει την παραμικρή δυσλειτουργία. Αν δεις το σχετικό διαφημιστικό σποτ στο YouTube για το νέο Milestone 2, θα προσέξεις ότι αναφέρουν τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο 720p αλλά και τη βελτιωμένη ποιότητα λήψεων. Να το θέσω διαφορετικά; Για όσους θέλουν ένα επαγγελματικό κινητό που αποτυπώνει απλά ικανοποιητικές εικόνες το συγκεκριμένο τους καλύπτει. Για εμάς του υπόλοιπους είναι λίγο σπαστικό να βλέπεις παντού θόρυβο και θολούρα σε μια εποχή που ο κινητός ανταγωνισμός μιλάει τη γλώσσα των ψηφιακών και προτρέπει να πετάξουμε τις κάμερες στα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια