ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H ADSL γραμμή έχει τελικά ταχύτητα;

Εάν χρησιμοποιήσετε μια ευρυζωνική σύνδεση, σίγουρα γνωρίζετε πως η πραγματική ταχύτητα πρόσβασης υπολείπεται σημαντικά εκείνης που αναφέρουν στα προγράμματά τους οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που οι εταιρείες στις διαφημίσεις τους αναφέρονται στην ταχύτητα των συνδέσεων με φράσεις όπως «έως 24 Mbps». Διάφοροι τεχνικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την παροχή εγγυημένης ταχύτητας στις συνδέσεις ADSL, κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας. Η ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας (Ofcom) διαπιστώνει ότι η πραγματική ταχύτητα των συνδέσεων είναι 45% της ταχύτητας που χρησιμοποιούν στις διαφημίσεις τους οι εταιρείες. Τη στιγμή, δηλαδή, που στη βρετανική αγορά ο μέσος όρος των πακέτων σύνδεσης κάνει λόγο για ταχύτητα 13,8 Mbps, ο Βρετανός συνδρομητής στο σπίτι του δεν «βλέπει» περισσότερα από 6,2 Mbps.
Η Ofcom θέλει να επιβάλει νέους κανόνες στις εταιρείες, ώστε αυτές να αναφέρονται στην ανώτερη δυνατή ταχύτητα μόνο εάν αυτή μπορεί στην πραγματικότητα να επιτευχθεί.
Προτείνει παράλληλα οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να αναφέρουν ένα εύρος (πραγματικών) ταχυτήτων που μπορούν να προσφέρουν, ώστε οι συνδρομητές να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι να περιμένουν. Να περιμένουμε άραγε κάτι παρόμοιο από την ΕΕΤΤ;
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια