ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

LG Optimus Pad: τέλειο απο παντού!

Σχεδιασμένη τόσο για δουλειά όσο και για διασκέδαση, η «ταμπλέτα» της LG, Optimus Pad, μεταφέρεται με το ένα χέρι, ενσωματώνει το Android 3.0 Honeycomb και οθόνη αφής 8,9 ιντσών, διπύρηνο επεξεργαστή και 3D κάμερα. Και έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στα tablet-PCs!
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης Mobile World Congress 2011 που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη, η LG παρουσίασε λεπτομερώς τη δική της πρόταση στα tablet-PCs: το LG Optimus Pad. Με αρκετές δυνατότητες πολυμέσων και λειτουργίες συνδεσιμότητας, το tablet με την οθόνη αφής των 8,9 ιντσών μεταφέρεται εύκολα και με το ένα χέρι, προσφέροντας ταυτόχρονα μιαν αξεπέραστη πανδαισία multimedia προδιαγραφών, συγκριτικά με άλλα tablets της αγοράς.
Στα πλαίσια της ίδιας έκθεσης πολλοί αναλυτές της αγοράς, βλέποντας το Optimus Pad, εκτίμησαν τον ισορροπημένο συνδυασμό σχεδιασμού και ομορφιάς που δεν θέτει σε κίνδυνο την απόδοση της συσκευής. Ιδιαίτερη προσφορά σε αυτό έχει η παρουσία του διπύρηνου επεξεργαστή της Nvidia, χάρη στον οποίο ο κάτοχος του Pad απολαμβάνει εξαιρετικά επίπεδα δύναμης, αντοχής και απόδοσης.

Όμορφο και λειτουργικό
Από τον τομέα του σχεδιασμού αυτό το tablet ρίχνεται στον ανταγωνισμό και προκαλεί τα αντίπαλα προϊόντα. Οι διαστάσεις στο Optimus Pad δεν ξεπερνούν τα 243 x 149,4 x 12,8 χιλιοστά και το βάρος του τα 630 γραμμάρια μαζί με μια οθόνη 8,9 ιντσών. Δηλαδή πρόκειται για μια «έξυπνη» συσκευή με βολικό μέγεθος που μπορεί να μπει εύκολα στον χαρτοφύλακά μας και να μεταφερθεί άνετα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποβιβάζεται η ποιότητα της εικόνας.

Σε αντίθεση με άλλα tablets της αγοράς με μεγαλύτερες διαστάσεις ή μικρότερη οθόνη, η LG τονίζει -και πολύ σωστά κάνει- ότι έχει δημιουργήσει μια συσκευή που δεν κουράζει όταν θέλετε να την πάρετε μαζί σας, αλλά και προβάλλει υψηλής ποιότητας γραφικά στην οθόνη WXGA των 8,9 ιντσών. Από μακριά το LG Optimus Pad είναι τόσο μικρό που μοιάζει και με τα συνηθισμένα σημειωματάρια ή με τα βιβλία που έχουμε μαζί μας, ενώ η διαυγής εικόνα του πραγματικά εντυπωσιάζει.

Για τους λάτρεις του 3D!
Είτε είστε στέλεχος σε πολυεθνική είτε οπαδός των 3D ταινιών είτε φανατικός λάτρης των βιντεοπαιχνιδιών, οι multimedia δυνατότητες του Optimus Pad δύσκολα θα σας απογοητεύσουν. Και αυτό γιατί δεν είναι και λίγο να έχετε μια συσκευή με οθόνη αφής 8,9 ιντσών, τεχνολογία WXGA για πολύ καλά χρώματα και με ανάλυση 1.280 x 768 pixels. Οι φωτογραφίες και βίντεό σας αποκτούν ζωντάνια και σας καθηλώνουν.
Την ψυχαγωγία σας συμπληρώνουν επίσης οι δύο κάμερες που φέρει το Pad. Η πρώτη των 5 megapixels εξασφαλίζει βιντεοκλήσεις, αλλά και τη δυνατότητα βιντεοδιάσκεψης, χαρακτηριστικό που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε στελέχη εταιρειών για άμεση επικοινωνία εξ αποστάσεως με τη δουλειά τους. Η δεύτερη κάμερα αγγίζει επίσης τα 5 megapixels, είναι 3D, δηλαδή μπορείτε να καταγράφετε και να απολαμβάνετε 3D υλικό στην οθόνη του Pad (όμως με τη χρήση ειδικών γυαλιών). Επίσης το τρισδιάστατο υλικό μπορείτε να το προβάλετε και σε 3D τηλεοράσεις μέσω καλωδίου HDMI ή να το «ανεβάσετε» στο διαδίκτυο μέσω της λειτουργίας YouTube 3D. Επιπρόσθετα, το decoding του Optimus Pad είναι δυνατό χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα μιας 3D ταινίας να τη μεταφέρετε εύκολα και γρήγορα στην τηλεόρασή σας. Τέλος, και οι gamers θα βρουν μια ευχάριστη κονσόλα στο Optimus Pad, καθώς το tablet της LG έρχεται με πολλά παιχνίδια, αλλά και μπορεί να δεχτεί πολλούς gaming τίτλους από το Android Market.

Κλείνοντας, οι οπτικοακουστικές δυνατότητες του Pad συμπληρώνονται από μια μπαταρία 6.400 mAh, ικανή, όπως φαντάζεστε, να χαρίσει πολλές ώρες λειτουργίας στο tablet είτε πραγματοποιείτε μια βιντεοκλήση είτε «ανεβάζετε» ένα κείμενό σας στο προσωπικό σας blog. Πολύ χρήσιμη, αν μη τι άλλο, θα φανεί και η μνήμη των 32 GB, για αποθήκευση πολλών, μα πάρα πολλών δεδομένων.

Συνδεδεμένοι χάρη στην «Κερήθρα»
Τα tablet-PCs, όπως και τα smartphones, φημίζονται για τη συνδεσιμότητα και τις δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης που μπορούν να προσφέρουν. Το LG Optimus Pad λοιπόν δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει (ούτε και) εδώ.
Με το Android Honeycomb 3.0, ή αλλιώς «Κερήθρα», και τον διπύρηνο επεξεργαστή Tegra της Nvidia έχετε μια βελτιστοποιημένη ιδανική πλατφόρμα για «σερφάρισμα», πρόσβαση στο διαδίκτυο και στο κοινωνικό δίκτυο που σας ενδιαφέρει. Το νεότερο λειτουργικό της Google «τρέχει» ακόμη περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες της διάσημης εταιρείας, όπως την Google eBooks για να «κατεβάζετε» και να διαβάζετε ψηφιακά βιβλία, την Google Maps 5 για πληρέστερους χάρτες και την Google Talk για συνομιλία σε πραγματικό χρόνο (real-time).

Ακόμη και το λειτουργικό θα ήταν ημιτελές εάν δεν υπήρχε ο επεξεργαστής Dual Core Tegra 2 της Nvidia στο 1 GHz, που εγγυάται ταχύτατη περιήγηση στο διαδίκτυο, γρήγορη εκκίνηση κάθε εφαρμογής που επιλέγετε να «τρέξετε», υπέροχα γραφικά και, φυσικά, το multitasking. Με την τελευταία δυνατότητα μάλιστα είναι δεδομένο ότι θα «τρέχετε» πολλές εφαρμογές μαζί και σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Από τον ίδιο τομέα επίσης δεν απουσιάζουν η πρόσβαση τόσο σε δίκτυα 3G+ (HSDPA) όσο και GSM για γρήγορα «ανεβοκατεβάσματα». Με δυο λόγια, ξεχάστε τα netbooks…

Άποψη
«Το LG Optimus Pad ήρθε για να μείνει και να κερδίσει την πρώτη θέση» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε η LG σε κάθε… ενδιαφερόμενο προτού ακόμη παρουσιάσει το tablet στο MWC 2011. Η ενσωμάτωση μάλιστα του Android 3.0 με την αναπαραγωγή 3D υλικού αποδεικνύει τις προθέσεις της κατασκευάστριας εταιρείας να ξεχωρίσει στην αγορά των tablets…
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA 10.2Mbps/HSUPA 2Mbps/GSM quad-band/GPRS/EDGE
Επεξεργαστής: Nvidia Dual Core Tegra 2 στο 1 GHz
Λειτουργικό σύστημα: Google Android 3.0 Honeycomb
Οθόνη: 3D LCD αφής capacitive 8,9’’, WXGA, 1.280 x 768 pixels
Κάμερα: Μπροστινή κάμερα στα 5 megapixels, με διπλό φακό, εγγραφή και αναπαραγωγή 3D βίντεο - Πίσω κάμερα στα 5 megapixels για βιντεοκλήσεις, βιντεοδιάσκεψη
Αυτονομία: Μπαταρία 6.400 mAh
Χωρητικότητα: 32 GB + θύρα για κάρτες microSD
Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 b/g/n, θύρα HDMI, GPS με A-GPS, ψηφιακή πυξίδα, Google Talk, Gmail, Google Maps 5, Google eBooks
Διαστάσεις: 243 x 149,4 x 12,8 χιλιοστά
Βάρος: 630 γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια