ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony Ericsson Xperia mini pro

Το νέο μικρό και βολικό business smartphone της Sony Ericsson, Xperia mini pro, ενσωματώνει το Android 2.3 Gingerbread και προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στην ηλεκτρονική αλληλογραφία.Μια από τις νεότερες προσθήκες στα Android phones είναι το Sony Ericsson Xperia mini pro, το οποίο αν και φέρει το όνομα της γνωστής σειράς του ιαπωνοσουηδικού ομίλου, καταφέρνει να συγκεντρώσει αρκετά θετικά σχόλια. Το βασικό είναι αυτό: ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο αντίγραφο ενός πολύ πετυχημένου μοντέλου, του Xperia X10, αλλά με ένα ολόφρεσκο μοντέλο που προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης στα social media (Facebook, Twitter κ.λπ.), αλλά και ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Ας το δούμε από κοντά...
Design
Σχεδιαστικά, το Sony Ericsson Xperia mini pro είναι ένα κινητό τηλέφωνο με συμπαγείς διαστάσεις και όμορφο σχεδιασμό. Αυτό που χαρήκαμε με την πρώτη ματιά ήταν το γεγονός ότι αν και μικρό διαθέτει μια αρκετά εντυπωσιακή οθόνη, η οποία διευκολύνει πολύ περισσότερο από προηγούμενα μοντέλα τη θέαση ιστοσελίδων ή οπτικοακουστικού υλικού. Επίσης, το επιπλέον αναβαθμισμένο slide-out πληκτρολόγιο, οι έξυπνες λειτουργίες όπως η Type & Send και η αυτόματη ενεργοποίηση κειμένου ελαχιστοποιούν τον χρόνο σύνταξης και αποστολής μηνυμάτων.
Ακόμη, ο συνδυασμός των διαστάσεων (92 × 53 × 18 χιλ.), το βάρος (136 γρ.) και τα τέσσερα χρώματα στα οποία κυκλοφορεί (μαύρο, λευκό, ροζ και τιρκουάζ) συμπληρώνουν το πορτρέτο ενός όμορφου, στιλάτου και πολύ βολικού κινητού τηλεφώνου.

Multimedia
Εκτός όμως από την ομορφιά το Xperia mini pro φαίνεται να πετυχαίνει και στον τομέα των οπτικοακουστικών δυνατοτήτων, αφού διαθέτει μια οθόνη αφής 3 ιντσών TFT, ανάλυσης 320 x 480 pixels (HVGA) και 16.777.216 χρωμάτων. Από τα δυνατά χαρακτηριστικά που κάνουν την οθόνη να ξεχωρίζει από τα ανταγωνιστικά μοντέλα είναι η τεχνολογία Reality Display με Mobile Bravia Engine για οξεία και έντονη εικόνα στην οθόνη των 3 ιντσών.
Συνεχίζοντας θα συναντήσουμε δύο κάμερες, μια μπροστινή για βιντεοκλήσεις στα 1,3 megapixels και μια οπίσθια στα 5 megapixels για να γράφετε βίντεο. Το ψηφιακό ζουμ φτάνει στο 8x, με αυτόματη εστίαση, LED φλας και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε υψηλή ανάλυση (HD) στα 720p.
Επίσης, ο κάτοχος του Xperia mini pro θα μπορεί χάρη στον media player να ταξινομεί την αγαπημένη του μουσική και να την ακούει όποτε θέλει, με το PlayNow να «κατεβάζει» από την εταιρεία τα μουσικά κομμάτια που επιθυμεί και με τις εφαρμογές παιχνιδιών να περνά ευχάριστα τον χρόνο του παίζοντας 3D και Java παιχνίδια.
Η μνήμη του κινητού αγγίζει τα 320 MB, αλλά υπάρχει στη συσκευασία κάρτα μνήμης 2 GΒ και δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με κάρτες microSD έως 32 GB. O χρόνος ομιλίας, σύμφωνα με την εταιρεία, αγγίζει τις 5 ώρες και 40 λεπτά, ενώ ο χρόνος αναμονής τις 331 ώρες, σε GSM.
Συνδεσιμότητα
Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και τη δικτύωσή του, το Xperia mini pro εξασφαλίζει πρόσβαση σε δίκτυα 3G με υψηλές ταχύτητες HSDPA για γρήγορα «ανεβοκατεβάσματα» και άμεση είσοδο σε κάθε ιστοσελίδα που επιθυμείτε.
Εκτός από τα παραπάνω όμως, που ήταν αναμενόμενα, το Xperia mini pro ενσωματώνει και άλλες τεχνολογίες όπως το Wi-Fi, το Bluetooth, το GPS με υποβοήθηση A-GPS, θύρα microUSB, αλλά και ραδιόφωνο FM για να ακούτε τους αγαπημένους σας σταθμούς. Επίσης διαθέτει το «Facebook inside Xperia» της Sony Ericsson, που ενσωματώνει πλήρως το Facebook σε κάθε λειτουργία του και όχι μόνο μέσα από το αντίστοιχο application. Έτσι, αναβαθμίζει αισθητά τη χρήση των social networks με τη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης στο Facebook από όλα τα σημεία του κινητού, όπως το picture gallery, το music player, το ημερολόγιο και τον τηλεφωνικό κατάλογο. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένο Office Suite και McAfee Antivirus, για τους καταναλωτές που επιθυμούν να χειρίζονται με απόλυτη ασφάλεια τα αρχεία και τα e-mails τους, όπου και αν βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια