ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εφαρμογή για ασφαλή οδήγηση στους δρόμους

Οι προγραμματιστές για τα smartphones έχουν αρχίσει πραγματικά και ξεφεύγουν. Μία νέα εφαρμογή αποκλειστικά για Android, υπόσχεται να μετατρέψει το κινητό σας σε μια οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, κυρίως για να σας προειδοποιεί για τυχόν επικείμενη σύγκρουση όταν οδηγείτε.
Έχει όμως και μερικούς ακόμα άσους κάτω από το μανίκι της, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πρέπει λοιπόν αρχικά να προσαρμόσετε το τηλέφωνο σας στο παρμπρίζ, μέσω οποιασδήποτε βεντούζας που κυκλοφορεί στο εμπόριο αρκεί να μην κρύβει την κάμερα. Το iOnRoad χρησιμοποιεί την κάμερα και τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας για την ανίχνευση της κυκλοφορίας γύρω σας. Εάν πλησιάσετε πάρα πολύ κοντά σε ένα αυτοκίνητο, τότε θα σας προειδοποιήσει με ένα αναδυόμενο μέχρι να αποκτήσετε πάλι μία ασφαλής απόσταση. Η απόσταση ασφαλείας, φυσικά, έχει σχέση και με την ταχύτητα με την οποία ταξιδεύετε. Η εφαρμογή μπορεί να τρέχει και σε background mode, και να σας ειδοποιεί μόνο όταν συντρέχει λόγος.
Πέρα όμως από το κομμάτι της επαυξημένης πραγματικότητας η iOnRoad σας προσφέρει και μερικές ακόμα χρήσιμες λειτουργίες.
Notification narration - Μέσω Text-to-speech σας επιτρέπει να ακούτε τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις σας ενώ εσείς παρακολουθείτε το δρόμο.
Road Snapshots - Κίνηση; Τρελός οδηγός; Με ένα απλό πάτημα στην οθόνη στο κουμπί της κάμερας και θα απαθανατίσει οτιδήποτε συμβαίνει μπροστά σας.
Προσωπικό ταμπλό - Μπορείτε να ελέγξετε και να παρακολουθείτε τις συνήθειες στην οδήγηση, ενώ παράλληλα μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων
One-touch buttons - Τηλέφωνο, GPS και κουμπιά μουσικής σας επιτρέπουν να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπόλοιπες λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη.
Η εφαρμογή αν και ενδιαφέρουσα παρουσιάζει κάποια μικρο-προβληματάκια, για τα οποία όμως δεν ευθύνεται η ίδια αυτό καθ' εαυτό. Σε πυκνή κυκλοφορία, για παράδειγμα, είναι πιθανό όταν πλησιάσετε κοντά στο μπροστινό αυτοκίνητο να αρχίσει να πετάει διάφορες προειδοποιήσεις. Επίσης, κατά τη νυχτερινή οδήγηση είναι λίγο εξίσου δραστήρια, που πιθανότητα να οφείλεται στην απόδοση της εκάστοτε κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Να περιμένετε να πάρετε κάποια popup- προειδοποίηση από αντανακλάσεις σε οδοσημάνσεις.
Κατά τ’ άλλα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή και το πιο σημαντικό για λίγο χρονικό διάστημα προσφέρεται δωρεάν μια και μόλις κυκλοφόρησε μετά την beta έκδοσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια