ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Intel και Qualcomn οι μεγάλοι αντίπαλοι

Η Intel επιχείρησε να φτιάξει κάρτες γραφικών για παιχνίδια αλλά απέτυχε,όμως όταν στοχεύει στους επεξεργαστές σταθερών υπολογιστών και φορητών εκεί είναι κορυφή στην αγορά.
Ακόμα και τα τελευταίας γενιάς γραφικά της Intel στους επεξεργαστές της αυτές τις μέρες επαρκούν για εφαρμογές πολυμέσων και λίγο ελαφρύ Gaming.
Intel επικεντρώνει στην Qualcomm γιατί είναι ο βασικός της ανταγωνιστής στο μέλλον.Ακούσαμε από μεγάλες πηγές μέσα στην Intel πως η Qualcomm είναι η μόνη εταιρία στους ARM επεξεργαστές που έχει το πάνω χέρι και η Intel θέλει να το αλλάξει αυτό.
Η Intel παρακολουθεί προσεκτικά την Nvidia και την Texas Instruments,ακόμα δύο ανταγωνιστές στους ARM επεξεργαστές,όμως η Qualcomm έχει το μεγάλο μερίδιο στην αγορά με πολύ περισσότερους πελάτες και με μεγάλη οικονομική δύναμη.
Η Intel θα έπρεπε να βγάζει τα Medfield την ώρα που θα βγουν τα Windows 8,σε περίπτωση που δεν το ξέρατε τα Medfield είναι μια System on Chip πλατφόρμα της Intel που θα βρίσκεται σε tablets και πιθανόν σε κάποια Smartphone από του χρόνου.Τώρα που η Intel άρχισε την προσπάθεια επιτάχυνσης της ανάπτυξης και άσκησε πίεση στους ανταγωνιστές της στην αγορά των ARM επεξεργαστών,η νέα της System on chip θα έρθει πριν το τέλος του 2012 και θα χρησιμοποιεί την προηγμένη λιθογραφία των 22nm,κάτι που δεν θα δούμε από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.
Η συμμαχία των κατασκευαστών ARM επεξεργαστών έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι η τιμή των επεξεργαστών.Η Intel προσπαθεί να πουλήσει τα Chip της πιο ακριβά από τους υπόλοιπους κατασκευαστές αλλά αυτό ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στις μικρομεσαίες αγορές.Πριν δύο χρόνια είχαμε στα χέρια μας ένα Moorestown System on chip κινητό αλλά αυτό είχε πολύ μικρή διάρκεια μπαταρίας,όμως από την άλλη ήταν σε θέσει να τα πάει πολύ καλύτερα στο render από οποιοδήποτε άλλο ARM chip.

Δεν υπάρχουν σχόλια