ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To WebOS γίνεται open source!

Παρά την πρόσφατη ανακοίνωση ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στο mobile λειτουργικό σύστημα WebOS, η HP άλλαξε τελικά γνώμη και αποφάσισε να συνεχίσει την ανάπτυξη του αυτή τη φορά όμως με τη βοήθεια της open source κοινότητας.
Υπενθυμίζουμε ότι η HP αγόρασε το WebOS από την Palm τον Απρίλιο του 2010 έναντι $1.2 δισεκατομμυρίου και από την πρώτη κιόλας στιγμή έδειχνε να πιστεύει πολύ σε αυτό. Σύντομα οι απογοητευτικές πωλήσεις των WebOS smartphones και tablets έβαλαν την εταιρεία σε σκέψεις, η οποία έφτασε μάλιστα ένα βήμα από την απόσυρση του.
Σύμφωνα με την HP:
Με τη δύναμη της open-source κοινότητας, υπάρχει η δυνατότητα για βελτίωση των εφαρμογών και των υπηρεσιών για την επόμενη γενιά των συσκευών μας. Όσοι θέλουν, μπορούν πλέον να συνεισφέρουν με βελτίωσεις και νέες εκδόσεις του WebOS. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά και να επενδύουμε στην πλατφόρμα.”
Τα πράγματα είναι απλά: Η HP συνειδητοποίησε τις δυνατότητες του WebOS και θεώρησε καλό να μην το “σκοτώσει” (τουλάχιστον για την ώρα). Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι για να ανταγωνιστεί τα iOS και Android θα έπρεπε να επενδύσει πολλά, κάτι το οποίο δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει, αποφάσισε να το μετατρέψει σε open-source.
Μάλιστα, η CEO της HP, Meg Whitman, έκανε λόγο και για νέο WebOS tablet στα πλάνα της εταιρείας για τη νέα χρονιά. Θα καταφέρει τελικά το WebOS να επιβιώσει; Θα το μάθουμε σύντομα…

Δεν υπάρχουν σχόλια