ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατακλυσμός από ultrabooks- Δείτε τα καλύτερα..

Πολλοί λένε ότι είναι τα gadgets της χρονιάς. Ας δούμε όμως ποια από τα 20 περίπου που ανακοινώθηκαν στο Las Vegas ξεχώρισαν.
Πριν ακόμη ξεκινήσει η CES 2012, πολλοί έλεγαν ότι τα ultrabooks θα ήταν τα gadgets που θα ξεχώριζαν στην έκθεση, ξεπερνώντας ακόμη και το ενδιαφέρον για τα νέα superphones που, έτσι κι αλλιώς, αρέσουν στον κόσμο. Πολλοί, μάλιστα, το προχωρούσαν ακόμη περισσότερο, αναφέροντας πως τα ultrabooks είναι τα gadgets που θα πρωταγωνιστήσουν το 2012. Μετά το τέλος της έκθεσης του Las Vegas, αυτό φαίνεται ακόμη πιο πιθανό…
Τα ultrabooks έχουν όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα «φορητό» υπολογιστή. Είναι λεπτά ώστε να μπορείς να τα μεταφέρεις με ευκολία, έχουν επεξεργαστές -τα περισσότερα Core i5- που ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις ανάγκες σου, σκληρούς δίσκους solid-state και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να θέλεις να αποκτήσεις ένα, φέτος.
Το The Verge, αφού είδε όλα τα ultrαbooks της CES 2012, επιλέγει τα τέσσερα καλύτερα. Ας δούμε ποια είναι αυτά.
Samsung Series 9
Διατηρεί το ίδιο όνομα με μία προηγούμενη σειρά των Κορεατών, είναι όμως ένα ξεχωριστό μοντέλο με οθόνη 13 ιντσών ανάλυσης 1600×900 pixels και SD card slot. Το design του διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα ultrabooks, τα οποία προσπαθούν, κατά κάποιο τρόπο, να «αντιγράψουν» το… Macbook Air της Apple. Η Samsung χρησιμοποιεί μαύρο αλουμίνιο το οποίο ξεχωρίζει στο μάτι, δημιουργώντας μία ξεχωριστή «αίσθηση» που αρέσει σε πολλούς. Όσο για την τιμή του, είναι λίγο τσιμπημένη, ξεπερνώντας το «ψυχολογικό όριο» των 1000 δολαρίων που έχει τεθεί για τα ultrabooks, τα χαρακτηριστικά του όμως το δικαιολογούν…
HP Envy 14 Spectre
Είναι λίγο «παχύτερο» από το Series 9 και τα άλλα ultrabooks της έκθεσης, όμως η επικάλυψη Gorilla Glass που χρησιμοποιείται στο «καπάκι» και άλλα σημεία του ultrabooks της HP το μετατρέπει σε μία εντελώς ξεχωριστή πρόταση. Διαθέτει NFC chip, καθώς και μία οθόνη 14 ιντσών με ανάλυση 1600×900 pixels. Το πάχος και το βάρος του δεν ικανοποιούν, αλλά η ιδιαίτερη σχεδίαση του συνολικά θα σε κάνει να το προτιμήσεις. Κι αυτό πάνω από το «ψυχολογικό όριο» τιμής.
Dell XPS 13
Με «κέλυφος» από αλουμίνιο, οθόνη 13 ιντσών ανάλυσης 1366×768 pixels με επικάλυψη Gorilla Glass, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και τις άκρως ικανοποιητικές προδιαγραφές -Core i5, 4GB RAM, 128GB σκληρό δίσκο- προσφέρει ένα κορυφαίο συνδυασμό χαρακτηριστικών που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό. Κι όλα αυτά σε τιμή ακριβώς 999 δολαρίων.
Lenovo Yoga
Τα προηγούμενα τρία θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, υπάρχουν όμως και κάποια ακόμη που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα. Το Lenovo Yoga υπολογίζεται πως θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Windows 8, στο δεύτερο μισό του 2012. Ένας φορητός υπολογιστής με οθόνη αφής και τη λειτουργικότητα μίας ταμπλέτας. Το Yoga είναι ένα… normal laptop μέχρι να διπλώσεις «ανάποδα» την οθόνη των 13.3 ιντσών του και να το μετατρέψεις σε ένα.. tablet. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτό το form factor, σε συνδυασμό με το νέο interface των Windows 8.
Πηγή: The Verge

Δεν υπάρχουν σχόλια