ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Lenovo ανακοινώνει Ultrabook με 2 επεξεργαστές

Λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης CES, η Lenovo έκανε τα αποκαλυπτήρια δύο νέων φορητών υπολογιστών, με τον ένα από αυτούς να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν υπολογιστή με δύο τελείως διαφορετικές CPUs.
Το ThinkPad X1 Hybrid βασίζεται σε έναν Core i3, Core i5 ή Core i7 και τρέχει σε περιβάλλον Windows 7. Επιλέγοντας ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, ο υπολογιστής μπαίνει σε περιβάλλον Linux που τροφοδοτείται από έναν διπύρηνο ARM-based επεξεργαστή της Qualcomm. Το Instant Media Mode, όπως ονομάζει η Lenovo αυτή τη λειτουργία, επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί multimedia και να σερφάρει στο Internet.
Αν και όλα αυτά προσθέτουν πολυπλοκότητα σε έναν υπολογιστή που πρέπει να είναι απλός, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι στο IMM αυξάνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με αποτέλεσμα να διπλασιάζεται η αυτονομία. Η τιμή του ThinkPad X1 Hybrid, πάντως, είναι αρκετά "τσιμπημένη", καθώς ξεκινά από τα 1600 δολάρια. Δύσκολα θα επιλέξει κάποιος έναν φορητό στις 13,3 ίντσες με αυτή το κόστος, αλλά η Lenovo φαίνεται να είναι αισιόδοξη.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε κι ένα νέο Ultrabook στις 14 ίντσες, το ThinkPad T430u. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που αναμένεται να συμβεί στην έκθεση CES.

Δεν υπάρχουν σχόλια