ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Eluga smartphones της Panasonic

Δεν λέμε, φέρνει λεφτά στα ταμεία, κάνει τις αγορές να κινούνται και πάει λέγοντας. Όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι προσδοκίες μας για την Panasonic ήταν μεγαλύτερες. Η σειρά Eluga ας πούμε, εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της Ιαπωνικής παράδοσης, από την άλλη όμως δεν αρκεί για να κάνει το comeback έπειτα από επτά χρόνια απουσίας. Ναι, τα δυο smartphones που παρουσιάστηκαν στο φετινό Mobile World Congress είναι καλά φτιαγμένα (παρεμπιπτόντως το made in Malaysia αποτελεί εχέγγυο ποιότητας), το λιτό design δείχνει το δρόμο στους κορεάτες κατασκευαστές και οι οθόνες, τόσο στο Eluga όσο και στο Eluga Power, φωνάζουν από μακριά την προσοχή στη λεπτομέρεια.
Με πολύ καλό touch, σωστά χρώματα (στο Eluga είναι τεχνολογίας AMOLED και στο Power IPS LCD) και αναλύσεις qHD και HD σκέτο αντίστοιχα. Μάλιστα στο Power, οι 5 ίντσες διαγωνίου ισορροπούν ιδανικά μεταξύ των smartphones και των pocket tablets που τελευταία είναι της μόδας. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλει κανείς συμπεράσματα, μιας και οι ROM που είδαμε live ήταν σχεδόν pre-alpha, ωστόσο μερικές φορές τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Όπως για τα 1.150mAh μπαταρίας του απλού Eluga, (ιδίως όταν ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,5GHz) που με δυσκολία θα προσφέρουν μια ημέρα αυτονομίας. Καμία σχέση δηλαδή με τα 1.800mAh του Power…
Και μιας και που μιλάγαμε για στοιχεία που κάνουν τη διαφορά, η Panasonic ισχυρίζεται ότι οι προτάσεις της, καλύπτουν την προδιαγραφή IP57. Ή με άλλα λόγια αντέχουν σε βύθιση μέχρι και ενάμιση μέτρο κάτω από το νερό, την ίδια στιγμή που είναι dust-proof. Και να σας πέσουν δηλαδή στην πισίνα δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα. Τέλος και όσον αφορά την 8άρα κάμερα που εξοπλίζονται οι δύο συσκευές, δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στην παρουσίαση το όνομα Leica (η εταιρία που συνεργάζεται η Panasonic στις ψηφιακές μηχανές) αλλά ποτέ δεν ξέρετε. Ίσως να δούμε ακόμη πιο ενδιαφέροντα πράγματα στις μελλοντικές Ιαπωνικές προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια