ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Huawei συμμετέχει και επίσημα στο Tizen OS

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, Intel και Samsung ξεκίνησαν την ανάπτυξη του open-source MeeGo-based λειτουργικού συστήματος Tizen, στο οποίο θα ενσωματωθεί και το Bada OS της δεύτερης. Φαίνεται ότι η προοπτική αυτή βρίσκει κι άλλους ενδιαφερόμενους, καθώς η Huawei ανακοίνωσε την είσοδο της στη συμμαχία:
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με συνάδελφους ηγέτες στον βιομηχανικό χώρο, ως μέλη του Δ.Σ. για το Tizen. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε στενά με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, έτσι ώστε να φέρουμε πραγματικά καινοτόμες προτάσεις σε όλες τις αγορές και το νέο οικοσύστημα Tizen, που έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά το brand της Huawei στη mobile αγορά
Οι εφαρμογές του Tizen θα στηρίζονται κυρίως σε web APIs και θα έχουν πρόσβαση σε native χαρακτηριστικά των συσκευών, ενώ ήδη είναι διαθέσιμο το Windows SDK, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε μεγάλο αριθμό προγραμματιστών.
Να σημειωθεί ότι Acer και Asus παρακολουθούν στενά το Tizen, και δεν αποκλείεται να ενισχύσουν το project στο κοντινό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια