ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο smartphone με οθόνη αφής...χωρίς αφή

Μια νέου τύπου οθόνη, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στο διαδίκτυο και να εκτελούν άλλες δραστηριότητες, χωρίς να αγγίζουν την οθόνη, αλλά απλώς κουνώντας το δάχτυλό τους πάνω από αυτήν, διαθέτει το νέο «έξυπνο» κινητό της Sony Xperia Sola.
Το νέο μοντέλο αναμένεται να βγει στην αγορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Και άλλες εταιρείες ερευνούν νέου τύπου διεπαφές μέσω κινήσεων του χεριού και όχι αφής. Η Apple, η Microsoft η Qualcomm και μικρότερες εταιρείες ήδη αναπτύσσουν τεχνολογίες «μη αφής» που βασίζονται σε κάμερα, η οποία αντιλαμβάνεται τις χειρονομίες του χρήστη.
Η τεχνολογία της Sony είναι κάπως διαφορετική και ο χρήστης ουσιαστικά χρησιμοποιεί το δάχτυλό του σαν κέρσορα ποντικού χωρίς όμως να αγγίζει την οθόνη. Μόλις επιλέξει αυτό που θέλει, τότε με ένα απλό χτύπημα ενεργοποιεί την αντίστοιχη εντολή.
Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν π.χ. τα δάχτυλα του χρήστη είναι βρεγμένα ή λερωμένα, η νέα δυνατότητα «μετεωρισμού» θα είναι πιο χρήσιμη στον χρήστη, μειώνοντας τις δαχτυλιές που συχνά μένουν πάνω στις οθόνες αφής, αλλά, κατά τους αναλυτές, μένει να αποδειχθεί ότι και στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι χρήστες θα εκτιμήσουν τη νέα δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια