ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Intel Centerton, Ο νέος Atom και σε servers

Η Intel ανακοίνωσε τον πρώτο της επεξεργαστή Atom για microservers. Ο νέος Atom πήρε την κωδική ονομασία Centerton και είναι της κατηγορίας system-on-a-chip, που του επιτρέπει να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα σε σχέση με τους προηγούμενους επεξεργαστές Atom.
Η κάλυψη ισχύος του Centerton, αυτό που στην βιομηχανία ονομάζεται TDP (thermal design power), είναι 6 watts. Αν και η ποσότητα των 6 watts δεν είναι τόσο χαμηλή όσο του Atom που χρησιμοποιείται σε smartphones, παραμένει χαμηλό μέγεθος σε σχέση με τους περισσότερους mainstream επεξεργαστές της εταιρείας. Αυτοί οι τελευταίοι επεξεργαστές έχουν κάλυψη ισχύος της τάξης των 15 watts ή υψηλότερα. Μέχρι σήμερα οι Atom χρησιμοποιούνται σε «μικρές» συσκευές όπως notebooks και tablets.
Ο Centerton αναφέρθηκε σε ομιλία της αντιπροέδρου της Intel, Diane Bryant, κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum, στο Πεκίνο. Ο νέος Centerton θα ενσωματώνει δύο πυρήνες επεξεργασίας και θα είναι διαθέσιμος από το δεύτερο μισό του 2012. Φυσικά, η νέα CPU αποτελεί ευθεία απάντηση στον ανταγωνιστικό ARM. Μόλις τον προηγούμενο χρόνο η Hewlett Packard δήλωσε ότι θα παρουσιάσει μοντέλα server που θα βασίζονται στον επεξεργαστή ARM, σε συνεργασία με την Calxeda, στέλνοντας κύματα πανικού στην βιομηχανία παραγωγής servers.

Δεν υπάρχουν σχόλια