ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόληψη στη διαρροή δεδομένων και χρήσιμα κόλπα

Η διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων – είτε από ατύχημα είτε από κακόβουλο σχεδιασμό—μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για κάθε εταιρεία, και στις χειρότερες των περιπτώσεων ενδέχεται ακόμα και να οδηγήσει μία επιχείρηση στην κατάρρευση. Τα αποτελέσματα μίας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία IDC το Δεκέμβριο του 2012, δείχνει ότι πολλές εταιρείες αναγνωρίζουν τη βαρύτητα του προβλήματος –41% των εταιρειών ανησυχούν σοβαρά για πιθανές διαρροές δεδομένων και έχουν αναδείξει την πρόληψη σε πρωταρχικό τους στόχο. Σύμφωνα με την IDC, η κρυπτογράφηση —ένα από τα πλέον αποτελεσματικά και αξιόπιστα εργαλεία προστασίας—γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Τέσσερις λόγοι για να εφαρμόσουμε τεχνολογίες κρυπτογράφησης Γενικά, οι τεχνολογίες κρυπτογράφησης κατατάσσονται σε δύο ομάδες - File and Folder Level Encryption (FLE) ή Full Disk Encryption (FDE). Η κρυπτογράφηση FLE προστατεύει συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους, οπότε είναι πιο κατάλληλη για την κρυπτογράφηση μικρού όγκου ευαίσθητων πληροφοριών. Αντίθετα, η FDE κρυπτογραφεί ολόκληρο το σκληρό δίσκο και είναι ιδανική για να προστατεύει, για παράδειγμα, εταιρικούς φορητούς υπολογιστές στην περίπτωση που χαθούν ή κλαπούν. Από την στιγμή που η FLE και η FDE λύνουν διαφορετικά προβλήματα, οι περισσότεροι οργανισμοί προτιμούν να χρησιμοποιούν και τις δύο τεχνολογίες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της IDC, υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι για να εφαρμόσουμε τεχνολογίες κρυπτογράφησης:
- Για να περιορίσουμε την πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες και να προστατευτούμε από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
- Για να προστατεύσουμε ευαίσθητα αρχεία από κακόβουλο λογισμικό και άλλες αυξανόμενα επικρατούσες απειλές του κυβερνοχώρου.
 - Για να βοηθήσουμε στην οχύρωση των δεδομένων από επιθέσεις που εισβάλλουν επιτυχώς στο εταιρικό δίκτυο –οι επιθέσεις σε εταιρικές υποδομές και οι απόπειρες κλοπής δεδομένων γίνονται όλο και πιο σύνθετες.
- Για να ολοκληρώσουμε την εταιρική διαδικασία διαχείρισης κινδύνου. Η προστασία των δεδομένων διαδραματίζει έναν αυξανόμενα σημαντικό ρόλο ως στοιχείο-κλειδί σε αυτό τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια