ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντικατάσταση χαλασμένου σκληρού δίσκου σε laptop

Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποια στιγμή ο σκληρός σας δίσκος στον φορητό υπολογιστή σας να χαλάσει είτε από μηχανική βλάβη αλλά και είτε από ηλεκτρονική. Σε κάθε περίπτωση όμως ποίο σημαντικό είναι να παίρνετε τακτικά Backup των αρχείων σας από τον σκληρό σας δίσκο για να μην χρειαστει εκτός από την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου να κάνετε και ανάκτηση δεδομένων μίας και αυτή η διαδικασία ,εάν αποτύχει με το ειδικό software Πρόγραμμα ,θα είναι και αρκετά δαπανηρή .Σε αυτό το θέμα θα περιγράψουμε το πώς μπορεί να γίνει αντικατάσταση του σκληρού δίσκου σε περίπτωση που έχει χαλάσει , σε άλλο θέμα εάν χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση ,θα βρείτε πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον σκληρό δίσκο με κάποιον μεγαλύτερο , σε περίπτωση που έχουμε γεμίσει με δεδομένα τον παλαιό μας και επίσης θα μπορέσετε να βρείτε πως θα κάνετε αναβάθμιση του σκληρού με κάποιον άλλο υβριδικό ssd σκληρό δίσκο.Στην περίπτωση λοιπόν που αποδειγμένα ο σκληρός δίσκος του φορητού έχει βλάβη θα πρεπει καταρχάς , σε περίπτωση που είστε εκτός εγγύησης, να αγοράσετε κάποιον καινούργιο σκληρό δίσκο ο ποιος θα πρεπει να είναι για Laptop . Συνήθως οι δίσκοι αυτοί χαρακτηρίζονται από τις ίντσες ,. Δηλαδή ένας δίσκος 2.5 ιντσών να γνωρίζεται ότι είναι ο μικρός σκληρός δίσκος που ταιριάζει σε κάθε Bay laptop .
Εικ1. Σκληρός δίσκος Laptop IDE η Pata ,
διακρίνονται τα πολλά μεταλικά του ποδαράκια
Για την αγορά του σκληρού δίσκου θα πρέπει να γνωρίζεται και τον τύπο του σκληρού δίσκου που ταιριάζει στην υποδοχή του Hard disk bay τους Laptop . Δηλαδή εάν ο σκληρός δίσκος στην μια του πλευρά έχει πολλά πολά μεταλλικά μικρά «ποδαράκια» τότε είναι τύπος IDE (Εικ.1) Και όχι Sata (σειριακός) . Οπότε λοιπόν για αυτήν την περίπτωση θα αναζητήσετε στην αγορά σκληρό δίσκο IDE των 2.5 ιντσών και με ώση χωρητικότητα δεδομένων εσείς επιθυμείτε . Για να μην ρισκάρετε για την χωρητικότητα δοκιμάστε να προμηθευτείτε ένα σκληρό δίσκο λίγο μεγαλύτερο από αυτόν που ήδη είχε το Laptop σας ή έστω αγοράστε κάποιον με την ίδια χωρητικότητα.
Εικ2. Ο σκληρός δίσκος 2.5 τύπoυ Sata
Σε περίπτωση που ο σκληρός δίσκος που έχει το Laptop σας έχει αντί για πολλά μεταλλικά «ποδαράκια» , μια υποδοχή που μοιάζει με Slot τοτε ο δίσκος σας είναι Sata (Εικ.2) , οπότε στην προκείμενη περίπτωση αναζητήστε σκληρό δίσκο Sata των 2.5 ιντσών με χωρητικότητα ίση με αυτόν που ήδη έχετε η έστω λίγο μεγαλύτερη σε κλίμακα.
Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε τον σκληρό δίσκο από το Laptop σας θα πρεπει να προμηθευτείτε ένα ψιλό κατσαβίδι κατά προτίμηση με μαγνητική κεφαλή .Αφου το προμηθευτείτε ,αφαιρέστε την μπαταριά του Laptop οπωσδήποτε .
Αφού έχετε βεβαιωθεί ότι έχετε αφαιρέσει την μπαταριά και τυχών αλλα περιφερικά καλώδια , τροφοδοσίας , συσκευών κτλ κλτ. Τοτε αναζητήστε το πορτάκι για την είσοδο στην περιοχή του σκληρού δίσκου. Αυτό το πορτάκι θα το βρείτε κατά 90% των περιπτώσεων στην κάτω πλευρά του Laptop σας και σίγουρα θα έχει ένα σύμβολο που θα μοιάσει με σκληρό δίσκο .
Αφού εντοπίσετε αυτό το πορτάκι και αφαιρέσετε τυχών βίδες που θα έχει , τότε θα βρείτε μπροστά σας τον σκληρό δίσκο του laptop .Εάν αυτό δεν έχει κάποιο συρταρωτό μεταλλικό περίβλημα , όπως περιγράφει το video παρακάτω , τότε δοκιμάστε να τον σύρετε προς τα έξω αφαιρώντας , εάν έχει κάποιες βίδες.
Κρατήστε τον σκληρό στα χέρια σας και σημειώστε στο χαρτί τον τρόπο με τον οποίο τον αφαιρέσατε αλλα και τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται στο Laptop . Γιατί πρεπει να τα σημειώσετε όλα αυτά ? Διότι ίσως αφαιρέσετε τον σκληρό δίσκο για να αναγνωρίσετε την ταυτότητα του και τα χαρακτηριστικά του που θα σας χρειαστούν για να αγοράσετε κάποιο άλλο καινούργιο . Οπότε κάλο θα είναι να έχετε κρατήσει σημειώσεις για τον τρόπο αφαίρεση του διότι μέχρι να αγοράσετε κάποιον άλλο δίσκο ίσως να έχετε ξεχάσει το πώς τον αφαιρέσατε .
Όταν προμηθευτείτε τον σκληρό δίσκο δοκιμάστε προσθέσετε στον καινούργιο όλα τα μεταλλικά περιβλήματα που τυχών αφαιρέσατε από τον παλαιό . Εδώ δώστε προσοχή , δεν θα πρεπει να αφαιρέσετε το καπάκι του σκληρού δίσκου που γράφει τα στοιχεία του σκληρού δίσκο , παρα μόνο όσα μεταλλικά εξαρτήματα χρειάζονται για την τοποθέτηση του στο Laptop . Στο παρακάτω βίντεο θα μπορέσετε να δείτε πώς μπορεί να αφαιρεθεί ένας σκληρός δίσκος από ένα Laptop Και να αντικατασταθεί με κάποιον άλλον . Καλή επιτυχία .

Δεν υπάρχουν σχόλια