ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα κυρτά monitors της Samsung πιστοποιούνται από μελέτη ερευνητών του Harvard Medical School


Το καινοτόμο κυρτό monitor SE790C της Samsung Electronics προσφέρει πιο άνετη και ξεκούραστη εμπειρία θέασης σε σύγκριση με τις επίπεδες οθόνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας πρόσφατα ολοκληρωμένης μελέτης του Harvard Medical School.

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας – «Σύγκριση επίπεδων και κυρτών monitors: Καταπόνηση των ματιών που προκαλείται από τη διαδικασία της εντατικής οπτικής αναζήτησης»– παρουσιάστηκαν από την ερευνητική ομάδα του Harvard Medical School με επικεφαλής τους Drs. Eli Peli και Gang Luo, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου SID Display Week, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο.

large.57506e804858a_Dr.GangLuo_HarvardMedicalSchool1.jpg

Μέσα από τη μελέτη, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ερευνών Eye Schepens, Mass Eye & Ear του Harvard Medical School είχαν ως στόχο να διερευνήσουν τις επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και να εκτιμήσουν τη δυνατότητα ελαχιστοποίησης των συμπτωμάτων του Οπτικού Συνδρόμου Υπολογιστών (CVS) μέσω της χρήσης κυρτών monitors. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η ομάδα του Harvard Medical School ζήτησε από τους συμμετέχοντες με 20/20 ή ακόμα καλύτερη οξύτητα κοντινής όρασης να παρακολουθήσουν το ίδιο περιεχόμενο στο κυρτό monitor 34 ιντσών SE790C της Samsung, καθώς και σε αντίστοιχη επίπεδη οθόνη.

Ο κάθε συμμετέχων κλήθηκε να συμπληρώσει κάποια ερωτηματολόγια πριν και μετά την προβολή με στόχο να μετρηθούν τα επίπεδα άνεσης σε 22 διαφορετικά συμπτώματα όρασης. Το ελεγχόμενο ποσοστό που εξετάστηκε, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι σημαντικά περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν επιδείνωση ορισμένων συμπτωμάτων κατά την παρακολούθηση σε επίπεδη οθόνη έναντι της κυρτής, συμπεριλαμβανομένων της καταπόνησης των ματιών, της δυσκολίας εστίασης, της θολής όρασης και της κούρασης των ματιών.

large.57506e83659e9_SamsungCurvedMonitor_FlatMonitor1.jpg

«Μέσω του καινοτόμου σχεδιασμού και μιας σειράς φιλικών λειτουργιών προς το θεατή, τα  monitors της Samsung έχουν εξελιχθεί, ώστε να προσφέρουν την πιο συναρπαστική, άνετη και αληθινή εμπειρία θέασης», δήλωσε ο Seog-gi Kim, Senior Vice President, του τμήματος Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Τα αποτελέσματα της μελέτης του Harvard Medical School επιβεβαιώνουν περαιτέρω την υπόσχεσή μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας περιβάλλον θέασης, που είναι λιγότερο επίπονο και περισσότερο ευχάριστο. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε καινοτομίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών μας».

Βελτιστοποιώντας τις αποστάσεις θέασης από το κέντρο έως τις άκρες της οθόνης, οι οποίες στις συμβατικές επίπεδες οθόνες είναι κοινές, το κυρτό monitor SE790C της Samsung είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ταιριάζει στο φυσικό σχήμα του ανθρώπινου ματιού. Η καμπυλότητα 3000R δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και άνετη εμπειρία θέασης, που βυθίζει τον θεατή στην εικόνα. Μέσω της ευρείας γωνίας θέασης, της καλύτερης στην κατηγορία στατικής αντίθεσης 3000:1, καθώς και της αποτροπής εξωτερικών παρεμβολών φωτισμού, το κυρτό monitor SE790C προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και απόδοση ακόμα και σε περιπτώσεις χρήσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως απαιτείται στο gaming και στην προβολή ταινιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια