ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Daydream VR συστήματα από HTC και Lenovo μέσα στο έτος

Μπορεί πέρσι στο συνέδριο Google I/O, η εταιρεία να ανακοίνωσε τη δική της VR πλατφόρμα, το Daydream, όμως ένα χρόνο μετά, βλέπουμε την ελάχιστη υποστήριξη που έχει από τους κατασκευαστές αν και αποτελεί μέρος της πλατφόρμας του Android. Μπορεί η Google να ανακοίνωσε ότι με αναβάθμιση που κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, τα Galaxy S8 και S8+ θα γίνουν συμβατά με την πλατφόρμα Daydream, όμως τα σχέδια της εταιρείας σε ότι αφορά την εικονική πραγματικότητα είναι μεγαλύτερα, με την παρουσίαση των πρώτων "Daydream Standalone VR". Τα συστήματα αυτά όταν κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος, θα ανήκουν σε μια νέα κατηγορία προϊόντων VR, χωρίς καλώδια και χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με κάποιο smartphone ή PC αφού το ίδιο το κράνος θα ενσωματώνει το απαραίτητο hardware.
Σε αυτό θα περιλαμβάνονται ειδικοί αισθητήρες με την ονομασία WorldView που θα καταλαβαίνουν την ακριβή θέση του χρήστη στον τρισδιάστατο χώρο και που αυτός κοιτάει, χωρίς την ανάγκη χρήσης εξωτερικών καμερών. Η HTC, δημιουργός του Vive αλλά και η Lenovo, αποτελούν τους πρώτους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν στα τέλη της χρονιάς συμβατά Daydream Standalone VR συστήματα, με τη Google να προχωρά απλά στην κατασκευή ενός πρωτότυπου σε συνεργασία με τη Qualcomm.
Στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, η Google επεκτείνει την πλατφόρμα του Project Tango με το VPS (Visual Positioning Service), μία εναλλακτική λύση χαρτογράφησης αλλά για εσωτερικούς χώρους που μπορεί να θεωρηθεί «το GPS των εσωτερικών χώρων». Μία από τις χρησιμότητες του VPS και σε συνεργασία με τα Google Maps, επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίσει με μια απλή αναζήτηση στο smartphone του, το που ακριβώς βρίσκεται ένα προϊόν στο χώρο του σούπερ μάρκετ. με την εφαρμογή να τον οδηγεί εκεί. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να προσφέρει μεγάλη βοήθεια και σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια