ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισπανία: Οι γονείς θα διαβάζουν τα μηνύματα των παιδιών τους

Η παραβίαση της άτυπης συμφωνίας ιδιωτικότητας μεταξύ γονέων και παιδιών όσον αφορά τα μηνύματά των δεύτερων με τους φίλους τους, πολλές φορές καταλήγει σε επικούς καυγάδες στην οικογένεια. Πιο σπάνια, οι υποθέσεις αυτές καταλήγουν και στα δικαστήρια.
Στην Ισπανία, η πρώην - πλέον - σύζυγος ενός άντρα, τον μήνυσε ισχυριζόμενη πως διάβασε τα WhatsApp μηνύματα των παιδιών τους, παραβιάζοντας έτσι την ιδιωτικότητά τους. Και τα δύο παιδιά μου είπαν πως ο πατέρας τους τα πήρε στα δωμάτιά τους και έλεγξε τα μηνύματα της κόρης μας. – Μητέρα Πρωτοβάθμια, το δικαστήριο συμφώνησε με τη μητέρα, κάτι που σήμαινε πως ο πατέρας βρέθηκε ένοχος για παραβίαση του δικαιώματος των παιδιών του στην ιδιωτικότητα, κάτι που στην Ισπανία επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 4 έτη, μαζί με πρόστιμο.
Με την έφεση η υπόθεση απέκτησε διαφορετική τροπή, αφού ο δικαστής έκρινε πως ο πατέρας είχε δικαίωμα να “προσέχει” τα παιδιά του, παραδεχόμενος βέβαια πως υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της ιδιωτικότητας και του ρόλου του κηδεμόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια