ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η φόρτιση της φορητής συσκευής σας ασύρματα είναι σίγουρα ευκολότερη υπόθεση από τη φόρτιση της με καλώδιο, ωστόσο εξακολουθεί να απαιτείται από την συσκευή να έχει φυσική επαφή με την ασύρματη βάση της. Από ότι φαίνεται ωστόσο, δεν πρόκειται να περιμένετε και πολύ για να γίνουν τα πράγματα ακόμα απλούστερα, μετά την έγκριση που έδωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στον πρώτο ασύρματο φορτιστή που μπορεί και λειτουργεί από απόσταση έως και ενός μέτρου.
Η Αμερικάνικη εταιρεία Energous, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε την πρώτη από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) πιστοποίηση για τεχνολογία ασύρματης φόρτισης από απόσταση (power-at-a-distance) με τη χρήση του WattUp Mid Field πομπού. Ο πομπός μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ραδιοσυχνότητες, που μεταδίδονται σε κοντινές συσκευές που είναι εξοπλισμένες με τον κατάλληλο δέκτη. Όπως είναι φανερό, η τεχνολογία διαφέρει σημαντικά από τη μέθοδο επαγωγικής φόρτισης Pi ενώ προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια από τους φορτιστές των Belkin και Mophie που απαιτούν φυσική επαφή με τη συσκευή.
To WattUp μπορεί να φορτίσει πολλές συσκευές ταυτόχρονα και μπορεί να λειτουργήσει με διάφορων τύπων συσκευές, από κινητά και tablets μέχρι ακουστικά και πληκτρολόγια, αρκεί να εξοπλίζονται με τον κατάλληλο δέκτη. Το σύστημα επίσης είναι “manufacturer-agnostic” όπως το WiFi, και επομένως κάποιος θα μπορεί να φορτίσει το κινητό του, αν είναι για παράδειγμα της Samsung χρησιμοποιώντας κάποιο φορτιστή της Sony. Η εταιρεία Energous πρόκειται να επιδείξει τη τεχνολογία της στην έκθεση CES 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια