ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού στο Κέντρο Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το START Project, το πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων που υλοποιείται στην οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων, ανακοινώνει την έναρξη του START School of Code, ενός νέου, ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού κύκλου εκμάθησης προγραμματισμού.
Ο προγραμματισμός για εφαρμογές Web είναι μια από τις πιο περιζήτητες επαγγελματικές δεξιότητες, η οποία μπορεί να βοηθήσει πολλούς νέους ανθρώπους να βρουν μια διέξοδο προς την αγορά εργασίας με πολύ καλές προοπτικές. Το Web Development κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο περιζήτητα επαγγέλματα τα τελευταία χρόνια, και η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί και στο μέλλον, καθώς βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους – από το ηλεκτρονικό εμπόριο και την online παροχή υπηρεσιών μέχρι προχωρημένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως στον τραπεζικό κλάδο.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα START School of Code είναι διαθέσιμές από τις 22 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου του 2019.
Το START Project δημιουργήθηκε το 2017 ως ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κόμβος, όπου ενδιαφερόμενοι κάθε ηλικιακής ομάδας, άνεργοι, φοιτητές και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στις νέες τεχνολογίες και να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο της Οικίας Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στην Κυψέλη. Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλει στην εκπαίδευση περισσότερων από 5.500 ανθρώπων, υποστηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και βοηθώντας την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω μιας σειράς ευρύτερων δράσεων.
Το START School of Code είναι ένα δομημένο πρόγραμμα διάρκειας τριών μηνών, το οποίο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώσεις Front-End Development και διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Στα πλαίσια ενός δεύτερου κύκλου, ο οποίος θα ανοίξει εντός των επόμενων τριών μηνών, θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν το αντίστοιχο πρόγραμμα για Back-End Development. Ολοκληρώνοντας και τους δύο εκπαιδευτικούς κύκλους, οι απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας για Full Stack Developers, αναλαμβάνοντας projects σχεδόν σε όλο το φάσμα του προγραμματισμού για το Web.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στον ρόλο και τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει σήμερα ένας Front-End Developer: 
• Responsive web development
• Προχωρημένα θέματα HTML & CSS
• Νέες τεχνικές positioning (Flexbox, CSS Grid)
• Βασικά χαρακτηριστικά της JavaScript και τα κυριότερα frameworks της 
• Καλές πρακτικές σχετικά με τη δομή του παραγόμενου κώδικα
• Τεχνικές για βελτιστοποίηση της ταχύτητας και ομαλής λειτουργίας μιας ιστοσελίδας (web performance optimization).
Ο κάθε εκπαιδευτικός κύκλος του START School of Code έχει διάρκεια 117 διδακτικών ωρών και ολοκληρώνεται σε διάστημα τριών μηνών, την περίοδο Σεπτέμβριος–Δεκέμβριος 2019. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 2-4 ημέρες την εβδομάδα στην Οικία Λέλας Καραγιάννη του Δήμου Αθηναίων (Λέλας Καραγιάννη 1, 11252, Αθήνα).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του START School of Code προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε άνεργους νέους και νέες, ενώ είναι διαμορφωμένο εξολοκλήρου στα Ελληνικά. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις αγγλικών, βασικές γνώσεις HTML & CSS και κάρτα ανεργίας. Θα επιλεχθούν οι 15 υποψήφιοι, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ αξιολόγησης βασικών τεχνικών γνώσεων.

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Start School of Code για Front-End Development, ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε την φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ ή από την σελίδα www.startproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια