ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Facebook: Επαναφέρε φωνητικές και video κλήσεις απευθείας από το κοινωνικό δίκτυο

 Facebook: Επαναφέρει τις φωνητικές και video κλήσεις απευθείας από το κοινωνικό δίκτυο

Facebook επαναφέρει τις φωνητικές και βίντεοκλησεις στην κύρια εφαρμογή του, μετά τη μεταφορά των λειτουργιών στην πλατφόρμα του Messenger το 2014.

Οι χρήστες σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, μπορούν πλέον να πραγματοποιούν φωνητικές ή βιντεοκλήσεις απευθείας από την εφαρμογή Facebook. Προς το παρόν, το Facebook δοκιμάζει την προκείμενη δυνατότητα, που στοχεύει να μειώσει τον αριθμό των φορών που μεταβαίνουν οι χρήστες του Facebook στο Messenger για τις κλήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Messenger και το Facebook ήταν μια ενιαία εφαρμογή, αλλά το 2014 η Facebook τα χώρισε σε ξεχωριστές και κατάργησε τη λειτουργία του Messenger από το Facebook. Οι χρήστες τότε αναγκάστηκαν να κατεβάσουν την εφαρμογή του Messenger για να μπορούν να στέλνουν ιδιωτικά μηνύματα σε άλλους χρήστες του Facebook ή να πραγματοποιήσουν κλήσεις.

Ο Connor Hayes, director of product management στο Messenger δήλωσε ότι η Facebook έχει αρχίσει να θεωρεί το Messenger ως υπηρεσία και όχι ως αυτόνομη εφαρμογή.

«Θα αρχίσετε να το βλέπετε λίγο περισσότερο με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Hayes στο Bloomberg.

Ανέφερε επίσης ότι το Messenger είναι ο «συνδετικός κρίκος» της επικοινωνίας των ανθρώπων ανεξάρτητα από την υπηρεσία που χρησιμοποιούν. Η Facebook πιστεύει ότι μια ενοποιημένη υποδομή ανταλλαγής μηνυμάτων θα διατηρήσει τους χρήστες του στο οικοσύστημα του Facebook, αντί να χρησιμοποιούν εναλλακτικές υπηρεσίες όπως το iMessage.

Δεν υπάρχουν σχόλια