ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google: Τροποποίησε τους αλγορίθμους της για να «ρίξει» τον Trump;

 Google: Τροποποίησε τους αλγορίθμους της για να «ρίξει» τον Trump;

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump έδωσε αλλεπάλληλες μάχες στο παρελθόν με τις τεχνολογικές εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες εν τέλει κατόρθωσαν να τον εξορίσουν από τις πλατφόρμες τους. Πώς όμως κατάφερε να το κάνει αυτό η Google;

Ο Zach Vories αποκάλυψε στο νέο βιβλίο του Google Leaks: A Whistleblowers Expose of Big Tech Censorship, αλλά και σε συνέντευξη του στο Epoch Times ότι η Google αναγκάστηκε να ξαναγράψει τον αλγόριθμο των ειδήσεων της ειδικά για την παρακολούθηση του Trump. Ο Vorhies εξήγησε ότι κυριολεκτικά έγραψαν ξανά τον αλγόριθμο με βάση τον αγώνα που είχε ο Trump με τον James Comey. Μάλιστα, παρουσίασε σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως η Google κατατάσσει τις ειδήσεις.

Όταν ο δημοσιογράφος, Joshua Philipp ρώτησε τον Vorhies εάν η Google χρησιμοποιεί αυτή την τακτική για να προωθήσει τις κορυφαίες ειδήσεις, εκείνος απάντησε ότι η ποιότητα των αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης δεν βλέπει πλέον την ίδια ανταπόκριση από τους χρήστες, καθώς καταφεύγουν σε εναλλακτικές λύσεις, όπως το DuckDuckGo. Μάλιστα, ο Vorhies προσέθεσε ότι οι ανταγωνιστές της Google σημειώνουν τώρα θεαματική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια