ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ έλεγχος της υγείας της μπαταρίας στο Android


 Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iOS είναι η δυνατότητα που δίνει στο χρήστη να ελέγχει την υγεία της μπαταρίας του iPhone. Βοηθά στη κατανόηση του πως χρησιμοποιείς το smartphone σου και πότε είναι η ώρα για αλλαγή μπαταρίας.  Το χαρακτηριστικό δυστυχώς απουσίαζε από το Android όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται ότι αλλάζει με το Android 14.

Όπως αναφέρει ο Mishaal Rahman, η Google έχει προσθέσει ένα API, το οποίο μπορεί να επιστρέψει σημαντικές πληροφορίες όπως η ημερομηνία κατασκευής, η ημέρα πρώτης χρήσης της μπαταρίας, η φόρτιση, η κατάσταση της υγείας, ο αριθμός των κύκλων φόρτισης και η κατάσταση φόρτισης. Τα εν λόγω APIs μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις εφαρμογές για να παρουσιάσουν τα εν λόγω δεδομένα.

Αν έχεις ένα smartphone που τρέχει Android 14 μπορείς να ελέγξεις την υγεία της μπαταρίας εγκαθιστώντας μια open source εφαρμογή όπως την Batt. Θα σου εμφανίσει τον αριθμό των κύκλων φόρτισης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, όπως υγεία μπαταρίας σαν ποσοστό της αρχικής χωρητικότητας μπορείς να τρέξεις την εν λόγω ADB εντολή:

pm grant com.porg.batt android.permission.BATTERY_STATS

Αξίζει να αναφερθεί ότι το χαρακτηριστικό είναι στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής του και δεν γνωρίζουμε την ακρίβεια των στοιχείων που θα επιστρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια