ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

CES 2024: Ένα διαγνωστικό κέντρο υγείας που χωράει στη παλάμη σας


 
Συνεχίζεται στο Λας Βέγκας η φετινή CES, η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας στον κόσμο και ανάμεσα στα χιλιάδες προϊόντα που παρουσιάζονται κάποια καταφέρνουν να κερδίσουν τα φώτα της δημοσιότητας χάρις στις εντυπωσιακές τους δυνατότητες. Ένα από αυτά είναι το BeamO, μια συσκευή που χωράει στην παλάμη του χρήστη και μπορεί να καταγράφει μέσα σε χρονικό διάστημα ενός λεπτού μια σειρά από μετρήσεις ζωτικών λειτουργιών του ανθρώπου και μάλιστα ορισμένες που πραγματοποιούνται κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο.

Η συσκευή της εταιρείας Withings διαθέτει μια σειρά αισθητήρων για να ελέγξει τα πάντα, από τη θερμοκρασία και τη ροή του αίματος μέχρι την υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς. Συνδυάζει λειτουργίες θερμόμετρου, παλμικού οξύμετρου, στηθοσκοπίου κ.α. με τους δημιουργούς του να κάνουν λόγο για ένα… πολυσκόπιο.

Ανάμεσα στα άλλα το BeamO θα ειδοποιεί τους χρήστες για πιθανούς πυρετούς ή λοιμώξεις και θα ανιχνεύει πιθανά καρδιαγγειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής μαρμαρυγής. Η συσκευή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια και να δημιουργεί το ιατρικό ιστορικό τους στο οποίο θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση οι γιατροί για να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους.

Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια