ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O νέος τύπος κωδικών πρόσβασης για τους οποίους μιλάει όλο το internet

 


Τα passwords είναι δύσκολα στη διαχείριση. Πρέπει να είναι περίπλοκα και αρκετών χαρακτήρων, ώστε να μην μπορούν οι διαδικτυακοί εγκληματίες να τα παραβιάσουν. Παράλληλα θα πρέπει να έχεις έναν μοναδικό κωδικό για κάθε λογαριασμό, έτσι ώστε αν διαρρεύσει ένας να μην θέσει σε κίνδυνο όλους τους λογαριασμούς σου.

Η ένδειξη αυτή σου λέει ότι έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός στο Facebook

Ένας από τους τρόπους για να μπορέσεις να διαχειριστείς τους κωδικούς σου είναι να χρησιμοποιείς έναν password manager. Ωστόσο όμως υπάρχει ακόμη ένας τρόπος να κάνεις τα passwords εύκολα να τα θυμάσαι. Με τη χρήση emojis.

Δεδομένου ότι τα emojis αποτελούν μέρος του προτύπου Unicode, είναι εξίσου έγκυρα με τα γράμματα, τους αριθμούς και τα σύμβολα. Και με πάνω από 3.600 emojis στη διάθεσή σας να επιλέξετε, η συμπερίληψη των emojis αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των πιθανών συνδυασμών που πρέπει να επεξεργαστεί ένας διαδικτυακός εγκληματίας αν θέλει να σπάσει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ένας κωδικός πρόσβασης που αποτελείται από μόλις 5 emojis έχει παρόμοια πολυπλοκότητα με έναν κωδικό πρόσβασης που αποτελείται από 9 αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.

Αλλά η ισχύς του κωδικού πρόσβασης δεν είναι το μόνο όφελος εδώ. Τα emojis μπορεί επίσης να είναι πιο εύκολο να τα θυμάστε, ειδικά αν έχετε μερικά emojis που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε, αλλά άλλοι τα χρησιμοποιούν σπάνια. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να μεταφράσετε μια πρόταση σε emojis που θα χρησιμοποιηθούν ως κωδικός πρόσβασής σας. Απλά θέλει προσοχή, δεν δέχονται όλες οι σελίδες emojis και αν τα δεχθούν στη φόρμα εγγραφής στη φόρμα σύνδεσης μπορεί να μην γίνονται δεκτά και να χρειαστεί επαναφορά κωδικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια