ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 8 File Manager app με διαχείριση αρχείων

Μία από τις δυνατότητες που δε θα συναντήσετε στα Windows 8 είναι η διαχείριση των αρχείων μέσα από το νέο γραφικό περιβάλλον του λειτουργικού. Αν και η Microsoft δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στους φακέλους και τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο δίσκο του υπολογιστή ή του Windows RT tablet μέσω του File Explorer που θα βρείτε στην επιφάνειας εργασίας, ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαχειριστείτε τα δεδομένα σας μέσω του “Metro” UI.
 To Windows 8 File Manager app αποτελεί την πρώτη εφαρμογή αυτού του είδους που κυκλοφόρησε στο Windows Store και δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης αρχείων και φακέλων στο νέο περιβάλλον των Windows 8. Ενέργειες όπως η δημιουργία φακέλων, η αντιγραφή, επικόλληση, μετονομασία και διαγραφή αρχείων κλπ. γίνεται πλέον πραγματικότητα και εύκολη υπόθεση για όλους. Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες το γραφικό περιβάλλον του File Manager app είναι αρκετά απλό και εύχρηστο ιδιαίτερα σε Windows RT tablets με οθόνες αφής και έρχεται σε διαφορετικούς χρωματισμούς για να ταιριάξει ακόμη περισσότερο με το προσωπικό σας προτιμήσεις.
Τα αρχεία και οι φάκελοι εμφανίζονται ως πλακίδια (tiles) συνοδευόμενα με τα αντίστοιχα εικονίδια για πιο εύκολο διαχωρισμό μεταξύ τους και η διαχείριση τους γίνεται μέσω της μπάρας επιλογών (app bar) που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια