ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Intel Atom Z2760, dual core για Windows 8 tablets


Πείτε γεια στον ολοκαίνουριο Intel Atom Z2760 (Clover Trail) επεξεργαστή γιατί αυτός θα είναι ο εγκέφαλος των νέων Windows Phone 8 tablets που θα κατακλύσουν την αγορά τους επόμενους μήνες. Με υψηλές προσδοκίες για πωλήσεις Windows 8 x86 tablets, Microsoft και Intel ετοιμάζονται από τώρα.
Ο νέος Intel Atom Z2760 είναι dual core και τρέχει στο 1.8GHz με την βοήθεια 4 threads, κάτι που τα Windows 8 θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Ενσωματωμένη με τον επεξεργαστή είναι και η GPU με ταχύτητα 533MHz, δυνατότητα για hardware acceelration στα γραφικά αλλά και σε full HD 1080p βίντεο σε encoding αλλά και decoding mode. Για αυτό τον λόγο ο Atom Z2760 μπορεί να μιλήσει με HDMI 1.3 συσκευές και MIPI-DSI / LVDS display.

FULL HD VIDEO ΚΑΙ INTEL BURST

Με ενεργοποιημένο το Hyper-Threading από την αρχή, ο Atom Z2760 χρησιμοποιεί και την τεχνολογία Intel Burst που επιτρέπει στον επεξεργαστή να κάνει αυτόματα overclock όταν διαπιστώσει ότι χρειάζεται επιπλέον ισχύ στο σύστημα. Σε αυτό βοηθάει και η τεχνολογία 32nm που χρησιμοποιείται για την κατασκευή, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και το μέγεθος του chip.
Intel Atom Z2760, νέα CPU για Windows 8 tablets
Η Intel υπόσχεται ότι με το ολοκαίνουριο dual core Atom Z2760 το αγαπημένο σας Windows 8 tablet θα μπορεί να αντέξει μέχρι και 3 εβδομάδες σε αναμονή ενώ συνδέεται στο δίκτυο για την λήψη email αλλά και μέχρι και 10 ώρες αναπαραγωγής full HD 1080p video. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του Intel Atom Z2760 (Clover Trail) είναι η υποστήριξη για δύο κάμερες ανάλυσης μέχρι και 8 megapixel και 2.1 megapixel μαζί με 32-bit dual channel memory controller και υποστήριξη για μνήμες LPDDR2.

Δεν υπάρχουν σχόλια