ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Amazon Kindle Fire 2, παρών με Nokia map...

Είστε έτοιμοι για το Kindle Fire 2, γιατί το Amazon είναι κάτι παραπάνω από έτοιμο για το νέο του tablet. Με μια λιτή ανακοίνωση ότι όλα τα Kindle Fire έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει ούτε ένα στην γραμμή παραγωγής, το Amazon ουσιαστικά φωνάζει ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει το νέο Kindle Fire 2. Έχει προγραμματίσει και σχετικό event για την επόμενη εβδομάδα στο Los Angeles.
Τα χαρακτηριστικά του νέου Kindle Fire 2 δεν είναι γνωστά ακόμα. Ξέρουμε ότι βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της TI για τον επεξεργαστή OMAP4 αλλά μέχρι εκεί. Η σημαντική είδηση όμως έρχεται από το Reuters που αναφέρει ότι το Amazon θα χρησιμοποιήσει Nokia maps αντί για το Google maps στο νέο Kindle Fire 2. Το γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικά γιατί το Amazon χρησιμοποιεί Android στο Kindle Fire. Η πιο εύκολη λύση για το Amazon θα ήταν να χρησιμοποιήσει Googe maps αντί να πάει στην λύση της Nokia.
Η επιλογή αυτή, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, δείχνει σε πόσο μεγάλη κόντρα βρίσκεται το Amazon με το Google και για πιο λόγο επέλεξε να κάνει fork το Android αντί να ακολουθήσει το ρεύμα και να αναβαθμίζει το Kindle Fire με νέες εκδόσεις Android. Το παιχνίδι που παίζεται είναι τεράστιο αλλά αυτό αποτελεί θέμα για άλλο άρθρο.
Η Nokia εξαγόρασε την Navteq το 2007 για 8.1 δισεκατομμύρια και πλέον αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους και παρόχους υπηρεσιών χαρτών στον κόσμο. Για αυτό ακριβώς και η Microsoft με την συμφωνία που έκλεισε για τα Windows Phone, φρόντισε να πάρει με το μέρος της την τεχνολογία και το κομμάτι που αφορά την Navteq. Το ίδιο ακριβώς φαίνεται να κάνει τώρα το Amazon στο νέο Kindle Fire 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια