ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Έχει ακόμα πολύ δρόμο η Intel για να φτάσει την ARM"

Η Intel προσπαθεί να κάνει έντονη την παρουσία της στην αγορά των επεξεργαστών για φορητές συσκευές, αλλά έχει ακόμα πολύδρόμο μέχρι να καλύψει τη διαφορά με την ARM, όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας.
Η πιο πάνω διαπίστωση, ανήκει στον Noel Hurley, αντιπρόεδρο Marketing και Στρατηγικής, του τμήματος επεξεργαστών της ARM.
Μια σύγκρισημεταξύ των μεριδίων αγοράς των κινητών και των tablet PC που ενσωματώνουν ARM επεξεργαστές και τα αντίστοιχα με επεξεργαστές Intel, δείχνει ξεκάθαρα πως η ARM υπερτερεί στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας, είπε ο Hurley και συνέχισε, λέγοντας πως για την Intel, αντίπαλος δεν είναι η ARM, αλλά ένας ισχυρός "στρατός" που αποτελείται από τους κατασκευαστές των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής ARM, όπως η Qualcomm, η Nvidia, η Texas Instruments και η MediaTek.
Πηγές από την Ταϊβάν, αναφέρουν πως ο νέος Atom επεξεργαστής της Intel, Z2460, που τον είδαμε για πρώτη φορά σε ένα ZTE Grand X IN στην IFA λίγες μέρες νωρίτερα, είναι μεν ισχυρότερος από τους αντίστοιχους ARM, αλλά υστερεί σημαντικά σε διαχείριση και κατανάλωση ενέργειας, σε σύγκριση με τους ARM, οι οποίοι καταναλώνουν λιγότερο από 1 Watt.
Όσον αφορά στα επερχόμενα Windows RT, ο Hurley είπε πως θα προσφέρουν ευκαιρίες σε όσους κατασκευαστές θελήσουν να μπουν σε τμήματα της αγοράς των ARM προϊόντων, υπολογιστών, smartphones ή άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια