ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόσο ασφαλείς είναι οι browsers ενάντια σε malware;


Η γνωστή εταιρεία, ειδική σε θέματα ασφάλειας, έρευνας και παροχής συμβουλών στον κόσμο της πληροφορικής NSS Labs, πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών ενάντια σε malware στους 5 πιο γνωστούς browsers.
Οι περιηγητές Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari και Opera βρέθηκαν αντιμέτωποι με 754 δείγματα malware για 28 μέρες και από τα αποτελέσματα βλέπουμε σημαντικές διαφορές στην ικανότητα τους να “μπλοκάρουν” κακόβουλο λογισμικό.
Επισυναπτόμενη Εικόνα: NSS Labs Results 1.JPG 

Βλέπουμε ότι ο Internet Explorer και Google Chrome είναι αρκετά μπροστά από τον ανταγωνισμό, ενώ η επόμενη εικόνα μας δείχνει γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στα ποσοστά αυτά.

Επισυναπτόμενη Εικόνα: NSS Labs Results 2.JPG 

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως Application Reputation και Download Protection, οι οποίες είναι ουσιαστικά λειτουργίες αγνωστικής προστασίας από κακόβουλο λογισμικό (CAMP), πετυχαίνουν τα παραπάνω ποσοστά ενάντια σε malware.
Λόγω του τρόπου λειτουργίας τους όμως, οι παραπάνω τεχνολογίες είναι επιρρεπής σε false positives και λάθη του χρήστη(user error). Για να αντισταθμιστεί το υψηλότερο ποσοστό αποτελεσμάτων false positives των τεχνολογιών CAMP ο χρήστης έχει την επιλογή να μπλοκάρει ή να επιτρέψει περιεχόμενο που έχει επισημανθεί ως δυνητικά αναξιόπιστο. Έτσι, υπάρχει περίπτωση, καλό λογισμικό που δεν είναι τόσο γνωστό να μπλοκαριστεί και κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να έχει εξαιρετική φήμη να αποφύγει την ανίχνευση.
Μπορείτε να κατεβάσετε την αναλυτική αναφορά της NSS Labs από την σελίδα της και να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια