ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Start Menu Reviver, το μενού Start στα Windows 8

Πώς θα ήταν άραγε το Start menu των Windows 8 αν η Microsoft δεν είχε αποφασίσει να το μετατρέψει σε οθόνη Έναρξης; Η απάντηση ίσως να βρίσκεται στο Start Menu Reviver, μία δωρεάν εφαρμογή για τα Windows 8 που επαναφέρει το μενού Start στο desktop και είναι φιλικό για οθόνες αφής. Το Start Menu Reviver είναι μία από τις πολλές εφαρμογές που επαναφέρουν το αγαπημένο μενού στην κάτω αριστερή γωνία του desktop.
Η διαφορά με τα υπόλοιπες υλοποιήσεις είναι ότι το συγκεκριμένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου καλά τόσο με ποντίκι στους παραδοσιακούς υπολογιστές όσο και σε tablets με οθόνη αφής. Διατηρώντας τον “metro” χαρακτήρα των Windows 8, το Start Menu Reviver εμφανίζει τις αγαπημένες σας εφαρμογές σε tiles καθώς και τη λίστα όλων των προγραμμάτων του μενού Έναρξη όπως παλιά. Εκτός των άλλων, προσφέρει τη δυνατότητα απευθείας boot στο desktop των Windows με την εκκίνηση του υπολογιστή. Μετά από την εγκατάσταση της εφαρμογής ένας σύντομος οδηγός χρήσης του Start Menu Reviver σας ενημερώνει για τα χαρακτηριστικά και τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε χωρίς δυσκολία. Στην αριστερή πλευρά του μενού θα βρείτε εικονίδια-συνδέσμους για συνήθεις τοποθεσίες και ρυθμίσεις των Windows όπως το Δίκτυο, την Αναζήτηση, την Εκτέλεση, τις Ρυθμίσεις, κλπ.Στη μεσαία στήλη εμφανίζονται τα tiles των εφαρμογών και φακέλων που χρησιμοποιείτε συχνά και θέλετε να έχετε εκεί για γρήγορη πρόσβαση.
Τα tiles έχουν διαφορετικά μεγέθη που μπορούν να αλλάξουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Επίσης, μπορείτε να καρφιτσώσετε τόσο τις παραδοσιακές desktop εφαρμογές όσο και εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει από το Windows Store. Στη δεξιά πλευρά του Start Menu Reviver εμφανίζεται το μενού «Όλα τα προγράμματα» που υπήρχε στις προηγούμενες εκδόσεις της Έναρξης. Από εδώ, σέρνοντας μία εφαρμογή, φάκελο ή τοποθεσία των Windows στη μεσαία στήλη μπορείτε πολύ εύκολα να την καρφιτσώσετε ως tile για γρήγορη πρόσβαση. Το Start Menu Reviver προσφέρει πλούσια χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εναλλακτικές λύσεις και αναμφισβήτητα το γραφικό του περιβάλλον είναι ομορφότερο. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν αρκετά σημεία που χρειάζονται βελτίωση και ίσως εκνευρίσουν ορισμένους που θα το δοκιμάσουν όπως το απαραίτητα κλικ για το άνοιγμα μιας εφαρμογής μετά από αναζήτηση, η κατανάλωση περισσότερων πόρων του υπολογιστή από το αναμενόμενο, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια