ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Intel Thunderbolt 2, 4K video και τέρμα...

Είναι επίσημο πλέον, η Intel ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά Thunderbolt 2 είναι έτοιμη για να αναβαθμίσει την ταχύτητα και τις δυνατότητες σε όλα τα Mac και PC του πλανήτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή μέχρι το 2014.
ΤΟ THUNDERBOLT 2 ΚΑΝΕΙ ΤΟ USB 3.0 ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΡΓΟ
Η νέα γενιά Intel Thunderbolt 2 προσφέρει διπλάσια ταχύτητα από που φτάνει τα 20Gb/s σε κάθε κανάλι επικοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι τα 10Gb/s bandwidth του σημερινού Thunderbolt μοιάζουν αργά όταν με το νέο Thunderbolt 2 η μεταφορά 4K video θα είναι απλά παιχνιδάκι. Η Intel αναμένεται να ρίξει στην αγορά τον νέο controller Thunderbolt 2 το 2014 με πρώτο πελάτη όπως είναι φυσικό την Apple. Τα νέα MacBook Air, MacBook Pro, iMac και Mac mini θα χρησιμοποιούν το Thunderbolt 2 αφού η συνεργασία Intel και Apple ήταν ο λόγος για την δημιουργία του νέου standard.
ΔΙΠΛΗ ΟΘΟΝΗ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ 2560 X 1440 PIXEL ΣΕ DISPLAYPORT 1.2 ΑΠΟ THUNDERBOLT 2
Σε σύγκριση με το USB 3.0 το που φτάνει μέχρι και τα 5Gb/s το Thunderbolt είναι ήδη πιο γρήγορο και το Thunderbolt 2 θα αυξήσει την διαφορά στην ταχύτητα 4 φορές υπέρ του Thunderbolt 2. Το νέο πρωτόκολλο είναι συμβατό με τα σημερινά Mac και τα λιγοστά PC που χρησιμοποιούν Thunderbolt κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε νέα καλώδια ούτε να πετάξετε τα περιφερειακά που χρησιμοποιούν Thunderbolt. Ειδικά για τους κατόχους Mac το Thunderbolt 2 σημαίνει ότι το DisplayPort 1.2 θα μπορεί να σηκώσει μέχρι και ανάλυση 4K με ένα καλώδιο και μόνιτορ ή δύο μόνιτορ με ανάλυση QHD 2560 x 1440 pixels. Ποιος είπε ότι τα laptops είναι βαρετά;

Δεν υπάρχουν σχόλια