ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Fractal Design Node 605 για το σαλόνι

Έχουν γραφτεί... άρθρα επί άρθρων όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα PC έχουν αποτύχει να βρουν μία θέση στο σαλόνι - όταν όλα έχουν ειπωθεί, ωστόσο, τρεις συγκεκριμένοι "φέρουν το βάρος της ευθύνης". Ένας: για αποστολές αναπαραγωγής multimedia υλικού ένα Media Center PC είναι 5 ή 10 φορές ακριβότερο από ένα αξιοπρεπέστατο αυτόνομο media player (εξ ου και η εμπορική επιτυχία των δεύτερων). Δεύτερος: ο χειρισμός τους είναι άκομψος, καθώς πληκτρολόγια και mouse δεν βολεύουν στον... καναπέ (λύσεις υπάρχουν πάντως). Τρίτος: η εξωτερική εμφάνιση και η μορφή της συντριπτικής πλειοψηφίας των PC "εκεί έξω" απλώς δεν έχει σχέση με όλες τις άλλες συσκευές που φιλοξενούνται στο σαλόνι.
Και μπορεί να "ακουστεί" παράξενο, αλλά ο τρίτος λόγος πιαθνώς απέτρεψε πιο πολύ κόσμο από το να τοποθετήσει ένα PC στο σαλόνι του, απ' ότι οι άλλοι δύο. Υπάρχουν, πάντως, εξαιρέσεις: κάποια "κουτιά" (cases) για PC τα οποία δεν δείχνουν παράταιρα δίπλα σε ενισχυτές, Blu-ray player και συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίσαμε το πιο κομψό, το πλέον ποιοτικό (για το κόστος του) και το παρουσιάζουμε: πρόκειται για το Node 605 της Fractal Design. Η Fractal Design είναι από τις κατασκευάστριες εταιρείες που δίνουν έμφαση στον καλαίσθητο σχεδιασμό πολύ περισσότερο απ' ότι οι άλλες - φημισμένα είναι, όπως θα βεβαιώσει κάθε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital που παρακολουθεί την αγορά των Η/Υ, και πολλά από τα "απλά", συνήθη" cases που η σουηδική εταιρεία προωθεί για χρήση σε desktop PC. Αλλά με το Node 605 ομολογουμένως "ξεπέρασε τον εαυτό της": η εντύπωση της hi-end συσκευής για συστήματα home cinema που αποπνέει το συγκεκριμένο case απλώς δεν την συναντά κανείς αλλού. Όλα τα στοιχεία που έχουμε συνδέσει οπτικά με κορυφαίους ενισχυτές και player, το Node 605 τα έχει: τα στρογγυλά "πόδια" από αλουμίνιο, το μαύρο χρώμα με "γυαλισμένη" (brushed) υφή, οι "καθαρές" γραμμές και ακμές, όλα συνεισφέρουν στο επιβλητικό στυλ μιας "βαριάς" συσκευής που "κρύβει δύναμη", αλλά το κάνει με τρόπο μινιμάλ και διακριτικό. Τα υλικά του είναι ολοφάνερα προσεγμένα - δεν χρειάζεται καν να τα αγγίξει κανείς, αλλά κάνοντάς το βεβαιώνεται - και το επίπεδο της όλης ποιότητας κατασκευής του είναι πολύ υψηλό. Το Node 605, φυσικά, δεν είναι ακριβώς... μικρό case, αλλά αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του.
Σε αντίθεση με τα μικρού μεγέθους (SFF) "κουτιά" - που ναι μεν είναι κομψά αλλά στερούν πάρα, πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά στο τί υποσυστήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για το PC που εσωκλείουν - το 605 προσφέρει επαρκέστατο χώρο. Και πλήρους μεγέθους motherboards δέχεται, και πλήρους μεγέθους κάρτες γραφικών, και τέσσερις σκληρούς δίσκους 3.5 ιντσών, και DVD ή Blu-ray drive, και μεγάλα τροφοδοτικά. Απλώς... δεν τα δέχεται όλα μαζί: τοποθετώντας κάποιου μεγέθους υποσυστήματα και αξιοποιώντας κάποιους χώρους, περιορίζονται κάποιοι άλλοι. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που θα πρέπει να λάβει κάποιος "στα υπ' υπόψιν" όταν συναρμολογήσει ένα Media Center PC μέσα στο συγκεκριμένο Node, όμως οποιοσδήποτε με την κατάλληλη γνώση γι' αυτό έχει ήδη αποφασίσει πώς ακριβώς θα χρησιμοποιεί έναν Η/Υ του είδους, οπότε... όλα ΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια