ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Intel Broadwell-K, δυναμικό παρών το Q4 2014!

Σύμφωνα με διαρροή του VR-Zone, οι Broadwell-K θα ανακοινωθούν τελικά, το Q4 του 2014.
Η Intel αφού προσδιόρισε τις "παιδικές ασθένειες" των 14nm, πρόκειται να διαθέσει τους Broadwell επεξεργαστές της το Q4 2014, ενώ παράλληλα θα διαθέσει και τα νέα Chipsets της σειράς 9 τα οποία θα υποστηρίζουν και τους "Refreshed" Haswell. Η διαρροή μέχρι στιγμής δείχνει πως η Intel θα λανσάρει μόνο την ξεκλείδωτη έκδοση των Broadwell CPU's, χωρίς να γίνεται λόγος για "non-K" SKU's και θα είναι συμβατοί με το socket 1150.
Η νέα πλατφόρμα (9 series), με κύριο εκπρόσωπο, το high end Z97, θα σηματοδοτείται από αλλαγές κυρίως ως προς το σύστημα τροφοδοσίας (power supply ratings). Οι χρήστες που θα θελήσουν να αναβαθμισουν στους "Haswell Refresh" αλλά και τους "Broadwell-K" επεξεργαστές, θα πρέπει να επενδύσουν αναγκαστικά και σε μια καινούρια Motherboard, καθώς οι CPU's είναι συμβατοί με το 1150 socket αλλά ασύμβατοι με το παλαιότερο chipset (8 series)
Εδώ να θυμίσουμε, πως οι "ανανεωμένοι Haswell" καθώς και οι Broadwell θα κατασκευάζονται στην λιθογραφική μέθοδο των 14nm και θα ενσωματώνουν γρηγοροότερες GPU's καθώς και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια