ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AutoCharge. Αυτόματη αναγνώριση του κινητού και φόρτιση με φως

 

Το τμήμα ερευνών της Microsoft (Microsoft Research) εργάζεται πάνω σε ένα νέο τρόπο φόρτισης των φορητών συσκευών, που ονομάζεται AutoCharge.
Η εταιρεία  Download: θέλει να δημιουργήσει [PDF] ένα νέο, ιδιαίτερα απλό τρόπο φόρτισης των συσκευών, χωρίς καλώδια ή βάσεις φόρτισης, με την ανθρώπινη παρέμβαση να είναι ελαχιστοποιημένη.
Το σύστημα της Microsoft, συνδυάζει την αναγνώριση εικόνας (μέσω κατάλληλου λογισμικού και μίας κάμερας σαν την Microsoft Kinect) και την φόρτιση μέσω του φωτός (χρησιμοποιώντας ένα φακό τύπου UltraFire CREE XM-L T6 Focusing LED Flashlight).
Ποιο συγκεκριμένα το σύστημα που δημιούργησαν οι ερευνητές της Microsoft, Yunxin Liu, Zhen Qin και Chunshui Zhao στο Πεκίνο, αναγνωρίζει την συσκευή μόλις τοποθετηθεί πάνω στο γραφείο, και στην συνέχεια μέσω μίας συσκευής που ονομάζεται "Light Charger" στέλνει μία "συμπυκνωμένη" δέσμη φωτός πάνω στην συσκευή για να την φορτίσει.

Το πειραματικό πρωτότυπο της Microsoft αναγνωρίζει την συσκευή μέσα σε 0,3 δευτερόλεπτα, και προχωράει στην συνέχεια στην φόρτιση της περίπου με ταχύτητα όμοια με τους σημερινούς κανονικούς φορτιστές.
Φυσικά το smartphone θα πρέπει να ενσωματώνει κάποιο είδος "ηλιακού" συλλέκτη (έχουμε δει στο παρελθόν πατέντες, που η οθόνη λειτουργεί και ως ηλιακός συλλέκτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια