ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H νέα Nvidia GTX Titan X θα διαθέτει ανεμιστήρα που θα μπορεί να σταματάει


Έχοντας το πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης των GTX 970 και GTX 980, πολλοί τρίτοι κατασκευαστές όπως ASUS, MSI, και Palit, καινοτόμησαν στις κάρτες γραφικών που παρουσίασαν και ενσωμάτωσαν στις ψύκτρες τους τη δυνατότητα να κλείνει τελείως ο ανεμιστήρας.
Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών να κλείνουν τελείως όταν δεν χρησιμοποιείται η κάρτα ή όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, κάνοντας έτσι τη κάρτα τελείως αθόρυβη. Η Nvidia σκοπεύει να κάνει αυτή τη λειτουργία, ένα μόνιμο χαρακτηριστικό με την νέας γενιάς κάρτας γραφικών GTX Titan X.

Δεδομένου ότι η οικογένεια των καρτών Titan είναι της πολύ υψηλής απόδοσης, δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκευαστούν από τρίτες εταιρίες και έτσι η Nvidia αποφάσισε να ενσωματώσει η ίδια αυτό το χαρακτηριστικό σε αυτές τις κάρτες. Αντίθετα όμως από τις άλλες εταιρίες που χρησιμοποίησαν ειδικούς ελεγκτές θερμοκρασίας για να αποφασίζουν πότε να σταματάνε τους ανεμιστήρες, η Nvidia θα το κάνει μέσω του προγράμματος οδήγησης. Οι νέοι οδηγοί που θα συνοδεύουν την GTX Titan X, θα εμπεριέχουν αυτό το χαρακτηριστικό και θα επιτρέπουν στον χρήστη, όταν αυτό ενεργοποιηθεί, να επιλέξει μία μη γραμμική καμπύλη θερμοκρασίας που θα κρατάει τον ανεμιστήρα σβηστό και μία που θα τον διατηρεί σε χαμηλές στροφές.

Αυτό θα επιτρέπει στον ανεμιστήρα της κάρτας να σταματήσει τελείως μέχρι να φτάσει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και μόνο τότε να αυξάνει τις στροφές του. Αυτό θα βοήθαγε σε περιπτώσεις μη χρήσης της κάρτας αλλά ακόμα και σε ελαφριά παιχνίδια που δεν κάνουν μεγάλη χρήση της κάρτας γραφικών. Και μια που θα είναι βασισμένο στους οδηγούς, εταιρίες που φτιάχνουν προγράμματα για κάρτες γραφικών όπως η EVGA και η MSI, θα μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές που θα δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί τη δυνατότητα αυτή ή να ρυθμίζει το όριο της θερμοκρασίας ανάλογα με το περιβάλλον που ζει και να ρυθμίζει τον ανεμιστήρα να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία. Και τελικά θα δίνει στον χρήστη μεγαλύτερη ευελιξία από ότι έδιναν μέχρι τώρα οι τρίτοι κατασκευαστές στις κάρτες της σειράς GTX 900.

Δεν υπάρχουν σχόλια