ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Lian Li κυκλοφόρησε το νέο της κουτί PC-Q04 χωρίς ανεμιστήρες


Η Lian-Li ανακοίνωσε το νέο της Mini-ITX κουτί PC-Q04 το οποίο δεν χρησιμοποιεί καθόλου ανεμιστήρες για την ψύξη του.
Οι βελτιωμένοι αγωγοί είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μειώνουν τους κραδασμούς και τις δονήσεις αλλά και να βοηθούν στην ψύξη των εξαρτημάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό του κουτιού. Το PC-Q04 χρησιμοποιεί το πάνω και το κάτω μέρος του κουτιού για την τοποθέτηση των δίσκων για καλύτερη ροή του αέρα.

DSC0605DSC0137

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει σε αυτό το κουτί και το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεγάλο είναι οι αεραγωγοί. Ο μεγάλος αεραγωγός στο πλάι βοηθάει το τροφοδοτικό να εξάγει τον θερμό αέρα, ενώ οι αεραγωγοί κάτω αριστερά και δεξιά καθώς και ολόκληρη η βάση του κουτιού επιτρέπουν την εισαγωγή ψυχρού αέρα από την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή.

Q04 F 03

Στο πίσω μέρος υπάρχει ακόμα ένας αεραγωγός ο οποίος προορίζεται για την εξαγωγή του θερμού αέρα. Ψηλά λαστιχένια ποδαράκια κρατούν το κουτί μονωμένο από κραδασμούς αλλά σε ένα ικανό ύψος ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και από κάτω του.

Το PC-Q04 ακολουθεί τον γνωστό σχεδιασμό της Lian Li και την κάθετα τοποθετημένη θέση της Μini ITX μητρικής. Ένα πλήρους μεγέθους τροφοδοτικό ATX μέχρι 160 mm τοποθετείται απέναντι από τον επεξεργαστή δίνοντας 70mm περιθώριο για την ψύκτρα.

Q04 F 04

Οι κάρτες γραφικών μπορεί να έχουν μήκος μέχρι και 190mm. Υπάρχουν επίσης δύο μέρη για την τοποθέτηση δίσκων. Ένας δίσκος 3.5" ή 2.5" στη βάση του κουτιού, και δύο 2.5 ή 3.5" σε μία αφαιρούμενη βάση το πάνω μέρος. Διαθέτει επίσης δύο θύρες USB 3.0 και τις κλασσικές εξόδους ήχου στο μπροστινό μέρος.

Συγκρινόμενο με τα άλλα κουτιά της σειράς Q, το PC-Q04 διαθέτει περισσότερο χώρο στο πάνω και κάτω μέρος. Το τροφοδοτικό μπορεί και αποβάλει μόνο του τον θερμό αέρα, ενώ η κάρτα γραφικών τραβά ψυχρό αέρα από το κάτω μέρος αλλά από τα πλάγια μέσω του δικού της συστήματος ψύξης. Ο επεξεργαστής ψύχεται επαρκώς από την ψύκτρα του και τον πίσω αεραγωγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια