ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MSI CPU GUARD 1151, επιπλέον προστασία για τους επεξεργαστές Skylake


Η MSI ανακοίνωσε το CPU GUARD 1151 για το socket 1151 και τους επεξεργαστές Skylake, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του επεξεργαστή από τυχόν στράβωμα του ή όταν του έχει αφαιρεθεί το heatspreadder στην προσπάθεια επίτευξης υψηλότερου υπερχρονισμού.
.
Η ανακοίνωση της MSI έρχεται λίγο καιρό μετά τις φήμες ότι οι επεξεργαστές Skylake της Intel, μπορεί να στραβώσουν ενώσω βρίσκονται τοποθετημένοι στο socket, αν δεχθούν υψηλή πίεση, με παράλληλη ζημιά και στα pins του socket της μητρικής. Η MSI ισχυρίζεται ότι το CPU GUARD 1151 είναι σε θέση να προστατέψει τον επεξεργαστή σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα από όσο μπορεί να τα καταφέρει ο ίδιος ο μηχανισμός που διαθέτει το socket 1151.

Επιπλέον το CPU GUARD 1151 είναι χρήσιμο και στην περίπτωση που κάποιος προχωρήσει σε "delid" του επεξεργαστή του, την αφαίρεση με λίγα λόγια του heat spreader και του θερμαγώγιμου υλικού μεταξύ αυτού και του επεξεργαστή, προκειμένου να επιτύχει άμεση επαφή του συστήματος ψύξης του με την επιφάνεια του επεξεργαστή και άρα καλύτερα αποτελέσματα ή απλά να τοποθετήσει άλλου τύπου, πολύ υψηλότερης ποιότητας θερμαγώγιμο υλικό ανάμεσα στον επεξεργαστή και το heat spreader. Το CPU GUARD 1151 μπορεί να βοηθήσει τόσο στην περίπτωση που ο επεξεργαστής παραμείνει χωρίς το heat spreader του, όσο και στην περίπτωση που αυτό επανατοποθετηθεί, κρατώντας το στην σωστή θέση. Η MSI χρησιμοποίησε το CPU GUARD 1151 σε έναν πρόσφατο διαγωνισμό υπερχρονισμού.

2015 12 gaming Mb cpuguard 004
2015 12 gaming Mb cpuguard 003

Το CPU GUARD 1151 είναι κατάλληλο για χρήση με Intel Xeon E3 V5, Celeron, Pentium και Core επεξεργαστές. Η MSI δεν διευκρίνισε αν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μητρικές άλλων κατασκευαστών, ούτε ανέφερε κάτι σχετικό με διαθεσιμότητα και τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια