ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ 'ΘΝΗΤΟΙ ΘΕΟΙ"

Η προέκταση του εύρους της διάρκειας ζωής του ανθρώπινου είδους αποτελούσε πάντα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της ανθρωπότητας. Μάλιστα, πλήθος ερευνητικών κέντρων χρηματοδοτούμενα με υπέρογκα κονδύλια, εστιάζουν - χρόνια τώρα - την προσοχή τους στο εν λόγω ζήτημα. Αν και κατά καιρούς αρκετές "παραφράσεις" ονόμασαν διάφορα υπό ανάπτυξη ακόμη εγχειρήματα "θεραπείες κατά του γήρατος", δεν έχει υπάρξει μέχρι και σήμερα κάποια επίσημη, ουσιαστική, αξιοσημείωτη πρόοδος.
Το αντίθετο ισχυρίζεται βέβαια η αμερικάνικη startup εταιρία, Rejuvenate Bio, η οποία όπως δηλώνει βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση. Στόχος της εταιρίας να διπλασιάσει αρχικά το σκυλίσιο κύκλο ζωής και εν συνεχεία των ανθρώπινο, επιτυγχάνοντας έτσι για παράδειγμα το να αγγίζουμε ηλικίες όπως τα 130, όντας όμως στο σώμα ενός φαινομενικά εικοσιδιάχρονου. Σύμφωνα με τον συν-ιδρυτή της, George Church του Harvard Medical School:
Έχουμε κάνει ένα σύνολο (επιτυχημένων) δοκιμών σε ποντίκια, τώρα κάνουμε μερικές σε σκυλιά, ενώ έπειτα θα περάσουμε και στους ανθρώπους.
Το σύνολο της έρευνας δομήθηκε γύρω από τις καρδιακές παθήσεις και βασίζεται σε στοιχεία που βρίσκουμε σε οργανισμούς όπως τα σκουλήκια και οι μύγες, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση κάποιων βιoδεικτών κατά την μετάγγιση αίματος σε γηραιούς οργανισμούς από νεότερους δότες. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το αρχικό χρονοδιάγραμμα της ερευνητικής ομάδας έκανε λόγο για δοκιμές σε σκύλους περί τα μέσα του 2019, με τους ανθρώπους να ακολουθούν το 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια