ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Qualcomm Snapdragon 1000 σε φθηνά laptop

Σύμφωνα με το Winfuture.de η Qualcomm ετοιμάζει το Snapdragon 1000 αποκλειστικά για χρήση σε προσωπικούς υπολογιστές και θα ανταγωνίζεται τους Intel επεξεργαστές των οικονομικών laptop. 
Φαίνεται πως η Qualcomm κάνει το μεγάλο βήμα για να εισχωρήσει και στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών κάτι που θα εντείνει τον ανταγωνισμό αλλά και το αν θα είναι πραγματικά καλύτερο να προτιμήσουμε έναν τέτοιο φορητό υπολογιστή αντί των υπολοίπων. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Snapdragon 1000 θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος από τους αντίστοιχους ARM επεξεργαστές, θα καταναλώνει ενέργεια 12W όπως γίνεται με τους τωρινούς φορητούς υπολογιστές και θα ανταγωνίζεται τους οικονομικούς Intel επεξεργαστές της αγοράς. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα υποστηρίζει μέχρι 16GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου ενώ υπάρχουν αναφορές για υποστήριξη Gigabit Ethernet και τοποθέτηση του επεξεργαστή σε socket σχεδιασμό.
 Θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική των Cortex-A76 οι οποίοι διαθέτουν speed boost μέχρι και 35%, και αναμένεται να είναι το σημείο “κλειδί” για να ανταγωνιστούν τους αντίστοιχους Intel επεξεργαστές. Δεν είναι γνωστό το πότε θα παρουστιαστεί ο συγκεκριμένος επεξεργαστής από την Qualcomm αλλά πιστεύεται πως όταν εμφανιστούν στην αγορά θα αποτελέσουν έναν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της Intel, κάτι που θα το δούμε στην πράξη με τους πρώτους Η/Υ που θα διαθέτουν το συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια