ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νέο πρότυπο SD Express μέχρι 128TB

Ο SD Association –ο οργανισμός που ορίζει τις προδιαγραφές και τα πρότυπα για τις κάρτες μνήμης- ανακοίνωσε ένα νέο format με την ονομασία SD Express, που προσθέτει στη σημερινή τεχνολογία καρτών SD υποστήριξη για το interface PCI Express 3.0 και για το πρωτόκολλο NVMe στην δεύτερη σειρά ακροδεκτών που υπάρχει ήδη στις μοντέρνες κάρτες μνήμης microSD και SD, αν και μόνο το τελευταίο φορμά θα επωφεληθεί από τις νέες ταχύτητες. 
Για την ώρα, οι UHS-II και UHS-III κάρτες μνήμης SD έχουν μία δεύτερη σειρά από ακροδέκτες και είναι σε θέση να φτάσουν ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων 312MB/s και 624MB/s αντίστοιχα. Όμως με το νέο πρότυπο καρτών μνήμης SD Express η ταχύτητα μπορεί να φτάσει έως στα 985MB/s. Όμως οι νέες κάρτες μνήμης SD Express, δεν θα βοηθήσουν τους χρήστες να μεταφέρουν με μεγαλύτερη ταχύτητα τα δεδομένα τους, αλλά θα τους επιτρέψει να τα επεξεργάζονται και ταχύτερα σε πραγματικό χρόνο. Επομένως, με τις κάρτες μνήμης του είδους οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται αρχεία φωτογραφίας σε RAW, slow-motion videos, περιεχόμενο 360-μοιρών ή θα μπορούν να αποθηκεύουν αρχεία παιχνιδιών για VR και AR. Και όλα τα παραπάνω με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. 
Το νέο πρότυπο προσφέρει “συμβατότητα προς τα πίσω”, που σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε μία νέα κάρτα SD Express στην παλαιά συσκευή σας, αν και θα λειτουργεί με ταχύτητες UHS-I. Επίσης μία παλαιότερη κάρτα UHS-ΙΙ ή UHS-III μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιον SD Express reader ή σε κάποια συσκευή με υποδοχή SD Express ωστόσο η ταχύτητα θα περιοριστεί και πάλι Οι νέες κάρτες SD Express θα φέρουν τα διακριτικά “EX I” ώστε να ξεχωρίζουν από τις απλές κάρτες. Οι πρώτες κάρτες μνήμης του είδους θα είναι τύπου SDUC, SDXC και SDHC ωστόσο μπορούμε να περιμένουμε ότι θα λανσαριστούν και κάρτες μνήμης microSD του είδους. Η μέγιστη χωρητικότητα μίας σημερινής κάρτας θα αυξηθεί επίσης από τα 2TB με το πρότυπο SDXC στα… 128TB με το νέο πρότυπο SDUC (SD Ultra Capacity). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε μέχρι 25 χιλιάδες ταινίες HD σε μία κάρτα SD. phonegr, insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια